Φωτο: Shutterstock

Ο Πούτιν ισχυρίζεται ότι η Ρωσία ανέπτυξε ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο

Ο Πούτιν ανακοίνωσε πως το ρωσικό υπουργείο Υγείας χορήγησε κανονιστική έγκριση στο ρωσικό εμβόλιο, έπειτα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους, ενώ πρόσθεσε πως εμβολιάσθηκε μία από τις κόρες του.

Την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά του κορονοϊού από τη Ρωσία ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με μέλη της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε πως εμβολιάσθηκε μία από τις κόρες του.

«Σήμερα το πρωί, για πρώτη φορά στον κόσμο, πήρε έγκριση ένα εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού», δήλωσε ο Πούτιν. «Γνωρίζω πως είναι αρκετά αποτελεσματικό, πως δίνει ανοσία διαρκείας», πρόσθεσε.

«Μία από τις κόρες μου έκανε αυτό το εμβόλιο. Συμμετείχε στα πειράματα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι η κόρη του ανέβασε λίγο πυρετό «και αυτό ήταν όλο».

Ο Πούτιν ανακοίνωσε πως το ρωσικό υπουργείο Υγείας χορήγησε κανονιστική έγκριση στο εν λόγω ρωσικό εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας, έπειτα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

Παράλληλα, τα τελικά στάδια των κλινικών δοκιμών για τον έλεγχο της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου συνεχίζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Το ρωσικό εμβόλιο παρήγαγε αντισώματα σε όλους τους εθελοντές

Τα αποτελέσματα των δύο φάσεων των κλινικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Ιουνίου -Ιουλίου και συμμετείχαν 76 εθελοντές, έδειξαν ότι το 100% των συμμετεχόντων ανέπτυξαν αντισώματα στον νέο κορονοϊό χωρίς σοβαρές παρενέργειες.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ενέκρινε κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της AstraZeneca

Η AstraZeneca, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι κλινικές δοκιμές του εμβολίου είναι σε εξέλιξη σε Βρετανία και Βραζιλία, οι δοκιμές του αρχικού σταδίου βρίσκονται εν εξελίξει στην Νότιο Αφρική και δοκιμές προγραμματίζονται σε Ιαπωνία και Ρωσία.