Φώτο: Pixabay

Οι Γερμανοί βιομήχανοι ζητούν να «τρέξει» το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης

Σύμφωνα με τους Γερμανούς βιομηχάνους, το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει γρήγορα το πακέτο οικονομικής στήριξης για να μην τεθεί σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ.

Oι Γερμανοί βιομήχανοι πιέζουν για να δοθεί μια γρήγορη λύση στη διαμάχη σχετικά με το προγραμματισμένο τεράστιο πακέτο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορονοϊού.

«Για να μην τεθεί σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη της Ε.Ε. και να καταστεί ελκυστική η ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά, το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει γρήγορα το πακέτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Βιομηχάνων (BDI)  Ντίτερ Κεμπφ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Προκειμένου να διατεθούν περισσότερα χρήματα για σημαντικές μελλοντικές επενδύσεις και την έρευνα, πρέπει να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα περιθώρια για έναν ανάλογο προσανατολισμό. Σημαντικό είναι επίσης να μην επιβληθούν νέοι φόροι και δασμοί», πρόσθεσε.

«Τώρα οι χώρες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά πρέπει να βοηθηθούν γρήγορα. Δυστυχώς, λόγω της σφιχτής οικονομικής πολιτικής  των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάθηκε η ευκαιρία να εκπονηθεί ένας σύγχρονος προϋπολογισμός με μεγαλύτερες επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία. Ο χρόνος όμως πιέζει τώρα» δήλωσε ο Κεμπφ. 

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν ένα χρηματοδοτικό πακέτο 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ - 1074 δισεκατομμύρια ευρώ για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό και 750 δισεκατομμύρια ευρώ για την οικονομική ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού. Ωστόσο, το Ευρωκοινοβούλιο αντιδρά και θέλει να διατεθούν περισσότερα χρήματα για την έρευνα, την προστασία του κλίματος, την υγεία, τους φοιτητές και την μεταναστευτική πολιτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Mε υψηλές προσδοκίες στη σκιά του κορονοϊού ξεκινά η γερμανική προεδρία στην ΕΕ

Με σύνθημα «από κοινού, να κάνουμε την Ευρώπη και πάλι ισχυρή», η Γερμανία αναλαμβάνει την ερχόμενη Τετάρτη 1η Ιουλίου, εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης, την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανική προεδρία: Τελευταία ευκαιρία για τη Μέρκελ

Σπάνια οι προσδοκίες από μια εξάμηνη προεδρία της ΕΕ ήταν τόσο μεγάλες όσο αυτή τη φορά. Η γερμανική προεδρία θα είναι καθοριστική για το μέλλον της Ένωσης, αλλά και την πολιτική παρακαταθήκη της Ά. Μέρκελ.