Φωτο shutterstock

Κάτω του 1 εκατ. οι νέες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο

Οι αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 963.000, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Μαρτίου, με τους οικονομολόγους να έχουν κάνει εκτιμήσεις για 1,1 εκατ. αιτήσεις. 

Κάτω από το επίπεδο του 1 εκατ. διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, σε μια ένδειξη μερικής ανάκαμψης της αμερικανικής αγοράς εργασίας. 

Ειδικότερα, οι αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 963.000, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Μαρτίου, με τους οικονομολόγους να έχουν κάνει εκτιμήσεις για 1,1 εκατ. αιτήσεις

Οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας βρίσκονταν πάνω από το επίπεδο του 1 εκατ. για 20 διαδοχικές εβδομάδες, καθώς η αμερικανική οικονομία μπήκε σε lockdown εξαιτίας του κορονοϊού. 

Παράλληλα, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις ανήλθαν στα 15,5 εκατ., σημειώνοντας μείωση κατά 604.000 από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά παραμένοντας σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πριν την πανδημία.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση το υπουργείο Απασχόλησης των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,7% τον Ιούλιο, καταγράφοντας την τρίτη διαδοχική αύξηση. Η άνοδος στις τιμές παραγωγού τους τελευταίους τρεις μήνες είναι η μεγαλύτερη από το 2011. 

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης μειώθηκε κατά 3,3%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ