ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Η Γαλλία απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων στο Παρίσι

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές συνοικίες του Παρισιού, θα επεκταθεί από τις 08.00 το πρωί του Σαββάτου τοπική ώρα σε ένα τμήμα του Σανζ Ελιζέ και στη συνοικία του Λούβρου.

Οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων απαγορεύονται στο Παρίσι, στην περίπτωση που δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Επιπλέον, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές συνοικίες του Παρισιού, θα επεκταθεί από τις 08.00 το πρωί του Σαββάτου τοπική ώρα σε ένα τμήμα του Σανζ Ελιζέ και στη συνοικία του Λούβρου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Εάν η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, η χρήση της μάσκας μπορεί να καταστεί υποχρεωτική στο σύνολο της πρωτεύουσας», επισημαίνει η αστυνομική διεύθυνση.

Το Παρίσι κηρύχθηκε, όπως και το Μπους ντι Ρονε, με πρωτεύουσα τη Μασσαλία, διαμερίσματα όπου η κυκλοφορία του ιού είναι ενεργή.

«Το ποσοστό θετικών κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα σε 4,14% στο Παρίσι, στο 3,6% στην Ιλ ντε Φρανς έναντι 2,4% κατά μέσο όρο στη χώρα», τονίζει η αστυνομική διεύθυνση.

Οι ηλικίες 15-45 είναι οι πλέον πληγείσες, αν και κρούσματα καταγράφονται σε όλες τις ηλικίες. Όπου η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, συστήνεται στους πολίτες να τη φοράνε όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

Επιπλέον, θα ενισχυθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα μπαρ, τα εστιατόρια και τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων. Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, θα επιβληθεί κλείσιμο των καταστημάτων.

Οι έλεγχοι θα ενισχυθούν και για τη χρήση της μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Air France διακόπτει τις πτήσεις προς Αβάνα από 29 Μαρτίου λόγω έλλειψης καυσίμων

Η Air France διακόπτει από 29 Μαρτίου τις πτήσεις της προς Αβάνα λόγω έλλειψης καυσίμων στην Κούβα. Ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν από 15 Ιουνίου, αν βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται τρεις πτήσεις την εβδομάδα.
Σημαία Ολλανδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ολλανδία εξετάζει στήριξη στη γαλλική αποστολή για ασφάλεια στη Μεσόγειο

Η Ολλανδία εξετάζει το αίτημα της Γαλλίας για υποστήριξη της αποστολής της στη Μεσόγειο, με σκοπό την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η Γαλλία ζήτησε ολλανδική φρεγάτα για το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Μπρεζόν: Μικρή αύξηση στις τιμές καυσίμων λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή

Η υπουργός Ενέργειας της Γαλλίας Μοντ Μπρεζόν ανέφερε ότι λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναμένεται μικρή αύξηση στις τιμές καυσίμων, χωρίς πρόβλημα επάρκειας, ενώ οι τιμές έχουν ήδη αυξηθεί λόγω προβλέψεων των αγορών.
Επιβατικό αεροπλάνο νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Σχέδιο για πτήσεις επαναπατρισμού από Μέση Ανατολή

Ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό γνωστοποίησε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν πτήσεις επαναπατρισμού Γάλλων από τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε τον αριθμό των επιβατών, ενώ 400.000 Γάλλοι βρίσκονται στη Μέση Ανατολή.
Νίκος Χριστοδουλίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντά στον Εμανουέλ Μακρόν για την Κύπρο

Ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε μέσω Χ τον Εμανουέλ Μακρόν για τη διαρκή στήριξη της Γαλλίας στην Κύπρο, τονίζοντας τη στρατηγική τους συνεργασία και την αλληλεγγύη με Γαλλία και Ελλάδα στην τρέχουσα κρίση.