Φωτο: Shutterstock

Διαδήλωση κατά των μέτρων του κορονοϊού στο κέντρο των Βρυξελλών

Από τις 12 Αυγούστου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη την περιφέρεια των Βρυξελλών, λόγω της αναζωπύρωσης της Covid-19 που έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι τώρα σε περίπου 10.000 ανθρώπους.

Περίπου 200 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ορισμένους από αυτούς να κατηγορούν την κυβέρνηση και τους ειδικούς ότι έχουν «πουληθεί» στις φαρμακοβιομηχανίες.

«Κορονοτσίρκο» και «Δικό μου σώμα, δική μου επιλογή», έγραφαν κάποια από τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Η οργή του πλήθους στρεφόταν εναντίον της χρήσης μάσκας, των εμβολίων, του Μπιλ Γκέιτς αλλά και του δικτύου 5G.

Από τις 12 Αυγούστου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη την περιφέρεια των Βρυξελλών (1,2 εκατομμύρια κάτοικοι) λόγω της αναζωπύρωσης της Covid-19 που έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι τώρα σε περίπου 10.000 ανθρώπους.

Τη διαδήλωση οργάνωσε πριν από μερικές ημέρες μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης μια συλλογικότητα πολιτών, η Viruswaanzin («Τρέλα του Ιού» στα ολλανδικά), τοπικό παρακλάδι ενός κινήματος που πρωτοεμφανίστηκε στην Ολλανδία. Οι συμμετέχοντες ζητούν μεταξύ άλλων και την παραίτηση του Φλαμανδού ιολόγου Μαρκ Βαν Ρανστ, ενός από τα μέλη της επιτροπής ειδικών που συμβουλεύει τη βελγική κυβέρνηση. Ο Βαν Ρανστ έχει βρεθεί στο στόχαστρο της φλαμανδικής ακροδεξιάς επειδή έχει εκφράσει αριστερές απόψεις σε κοινωνικά θέματα.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούσαν μάσκα, άλλοι όμως όχι. Ένας φορούσε ένα πορτοκαλί σωσίβιο με την επιγραφή «έτοιμος για το δεύτερο κύμα». Ένας άλλος είχε γράψει στο μπλουζάκι του «όχι σ’ αυτή τη μασκαράτα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Επικρίσεις για την ταξιδιωτική οδηγία της Γερμανίας για τις Βρυξέλλες

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει συστήσει τον καλύτερο συντονισμό των ταξιδιωτικών οδηγιών και των κανόνων επιστροφής για τους παραθεριστές από περιοχές κινδύνου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.