ΓΔ: 2479.1 -1.31% Τζίρος: 52.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:18:34
Μον Ντεζ Αρτ Βρυξέλλες

Διαδήλωση κατά των μέτρων του κορονοϊού στο κέντρο των Βρυξελλών

Από τις 12 Αυγούστου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη την περιφέρεια των Βρυξελλών, λόγω της αναζωπύρωσης της Covid-19 που έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι τώρα σε περίπου 10.000 ανθρώπους.

Περίπου 200 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ορισμένους από αυτούς να κατηγορούν την κυβέρνηση και τους ειδικούς ότι έχουν «πουληθεί» στις φαρμακοβιομηχανίες.

«Κορονοτσίρκο» και «Δικό μου σώμα, δική μου επιλογή», έγραφαν κάποια από τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Η οργή του πλήθους στρεφόταν εναντίον της χρήσης μάσκας, των εμβολίων, του Μπιλ Γκέιτς αλλά και του δικτύου 5G.

Από τις 12 Αυγούστου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη την περιφέρεια των Βρυξελλών (1,2 εκατομμύρια κάτοικοι) λόγω της αναζωπύρωσης της Covid-19 που έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι τώρα σε περίπου 10.000 ανθρώπους.

Τη διαδήλωση οργάνωσε πριν από μερικές ημέρες μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης μια συλλογικότητα πολιτών, η Viruswaanzin («Τρέλα του Ιού» στα ολλανδικά), τοπικό παρακλάδι ενός κινήματος που πρωτοεμφανίστηκε στην Ολλανδία. Οι συμμετέχοντες ζητούν μεταξύ άλλων και την παραίτηση του Φλαμανδού ιολόγου Μαρκ Βαν Ρανστ, ενός από τα μέλη της επιτροπής ειδικών που συμβουλεύει τη βελγική κυβέρνηση. Ο Βαν Ρανστ έχει βρεθεί στο στόχαστρο της φλαμανδικής ακροδεξιάς επειδή έχει εκφράσει αριστερές απόψεις σε κοινωνικά θέματα.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούσαν μάσκα, άλλοι όμως όχι. Ένας φορούσε ένα πορτοκαλί σωσίβιο με την επιγραφή «έτοιμος για το δεύτερο κύμα». Ένας άλλος είχε γράψει στο μπλουζάκι του «όχι σ’ αυτή τη μασκαράτα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηβασιλείου: Η Ελληνική προεδρία 2027 και η ευρωπαϊκή ατζέντα

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου έθεσε τις προτεραιότητες της ΕΕ και προετοίμασε την ελληνική προεδρία του 2027, δίνοντας έμφαση σε κράτος δικαίου, ανταγωνιστικότητα, νέο προϋπολογισμό και διεύρυνση της Ένωσης.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Καταδίκη της Ρωσίας για κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις

Το ΝΑΤΟ καταδίκασε σήμερα τις κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις της Ρωσίας, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι η δολιοφθορά υποδομών και κυβερνητικών φορέων, καλώντας τη Μόσχα να σταματήσει παραβιάσεις στους διεθνείς κανόνες κυβερνοχώρου.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότες και 80 εκατ. για αρδευτικά έργα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε στις Βρυξέλλες τη σημασία της μεταρρύθμισης των αγροτικών πληρωμών, επισημαίνοντας τη στήριξη 1,1 δισ. ευρώ προς τους Έλληνες αγρότες και τη βελτίωση της διαφάνειας και αποδοτικότητας του συστήματος.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στ. Καλαφάτης στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας Δουβλίνου

Στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας στο Δουβλίνο συμμετέχει ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, προωθώντας τη χρηματοδότηση scale-ups, απλούστευση αγοράς και την περιφερειακή ανάπτυξη, με έμφαση στην καινοτομία και τις ΜμΕ.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Πάνω από 1.700 υπερβάλλοντες θάνατοι λόγω καύσωνα τον Ιούνιο

Ο καύσωνας στο Βέλγιο στα τέλη Ιουνίου προκάλεσε 1.747 θανάτους, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα που έχει καταγραφεί σε κύμα καύσωνα στη χώρα από το 2000, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.
Θερμόμετρο και ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας: 3.700 επιπλέον θάνατοι σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

Σχεδόν 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν σε Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο λόγω του καύσωνα του Ιουνίου, που σύμφωνα με ειδικούς ήταν ο χειρότερος στην Ευρώπη και πιθανόν συνδέεται με την κλιματική αλλαγή.