ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Στοπ» από την Ευρωβουλή στην υποψήφια Γαλλίδα επίτροπο

Ούτε η δεύτερη ακρόαση ήταν αρκετή στη Σιλβί Γκουλάρ προκειμένου να πείσει τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι ψήφισαν αρνητικά στον διορισμό της στη θέση της επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά.

Μεγάλο πλήγμα στο κύρος του Εμμανουήλ Μακρόν αποτελεί η απόρριψη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της υποψηφιότητας της Σιλβί Γκουλάρ για τη θέση της Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά.

Η πρώην ευρωβουλευτής είχε κληθεί σήμερα σε νέα ακρόαση από το Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να απαντήσει σε επιπλέον ερωτήσεις, δε κατάφερε όμως να πείσει τους πρώην συναδέλφους της.

Οι κοινοβουλευτικές επιτροπές εσωτερικής αγοράς και βιομηχανίας ψήφισαν σε μυστική ψηφοφορία και αποφάσισαν να μην εγκρίνουν την υποψηφιότητα της Γκουλάρ η οποία προοριζόταν να αναλάβει ένα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο εσωτερικής αγοράς, που καλύπτει τη βιομηχανική πολιτική, την άμυνα και την τεχνολογία.

82 μέλη των επιτροπών ψήφισαν κατά της Γκουλάρ, 29 ψήφισαν υπέρ και ένα μέλος απείχε, σύμφωνα με πολλούς ευρωβουλευτές και αξιωματούχους του Κοινοβουλίου.

Το βασικό ζήτημα που οδήγησε στη συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν ότι η Γκουλάρ απέτυχε να δώσει πειστικές εξηγήσεις σχετικά με ισχυρισμούς ότι χρησιμοποίησε ένας βοηθό που της είχε παραχωρήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για προσωπική της δουλειά σε μια αμερικανική ομάδα σκέψης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πιστεύει πως θα υπάρξει συμφωνία για την ευρωπαϊκή ανάκαμψη ο Μακρόν

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί ο Εμανουέλ Μακρόν για να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής που αναμένεται τεταμένη λόγω των επιφυλάξεων που διατηρούν οι «οικονόμες» χώρες της ΕΕ για το σχέδιο ανάκαμψης.
ΔΙΕΘΝΗ

Έκδοση ομολόγων έως 300 δισ. για την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης προτείνει η Γαλλία

Λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης, η Γαλλία προτείνει την έκδοση ευρωομολόγων για τρία χρόνια που θα ενισχύσουν τον κοινοτικό προϋπολογισμό.
Bruno Lemer-France-dasmoi-USA
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία προτείνει τη δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού ταμείου

Απαντώντας στις γερμανικές και ολλανδικές αντιρρήσεις στην αμοιβαιοποίηση του χρέους, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως το ταμείο θα μπορούσε να αποτελέσει μια μακροπρόθεσμη απάντηση στην κρίση.