Τραγικές διαστάσεις λαμβάνει η επίθεση που σημειώθηκε στην Κρακοβία, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, πιθανότατα μέλη της οικογένειας του Πολωνού ενόπλου, βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι του. Ο δράστης είχε προηγουμένως σκοτώσει έξι ανθρώπους πυροβολώντας μέσα από το αυτοκίνητό του στην καρδιά της νότιας πόλης.
Ο πρωθυπουργός κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος, σε μια προσπάθεια να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης και να εκφράσει τη συμπαράσταση της χώρας στις οικογένειές τους.
Μεταξύ των έξι θυμάτων ήταν και ένας Βρετανός υπήκοος, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, Μάρεκ Μπόρον. Τα υπόλοιπα θύματα περιλαμβάνουν τρεις Πολωνές γυναίκες και δύο άτομα που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, ενώ υπάρχουν και 15 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων πέντε αλλοδαπών.
Ο ένοπλος τραυματίστηκε σοβαρά από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της επέμβασης για την εξουδετέρωσή του.
Όπως δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών, «όλα δείχνουν ότι ο δράστης είχε επηρεαστεί από ακροδεξιά ιδεολογία», στοιχείο που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης.