ΓΔ: 1701.38 -0.03% Τζίρος: 20.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:41:02
Φώτο: Pixabay

Συμφωνία Roche - Regeneron για παραγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού 

Αν το εμβόλιο «αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό κατά τις κλινικές δοκιμές και αν δοθούν οι κανονιστικές εγκρίσεις», η Roche θα αναλάβει τη διανομή του εμβολίου εκτός των ΗΠΑ, ενώ η Regeneron θα επικεντρωθεί στις ΗΠΑ.

Η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche ανακοίνωσε μια συμφωνία με την αμερικανική Regeneron για την παρασκευή και τη διανομή ενός εμβολίου κατά της Covid-19 το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών.

«Οι Roche και Regeneron ανακοίνωσαν σήμερα πως ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά της Covid-19 για να αναπτύξουν, να παρασκευάσουν και να διανείμουν το REGN-COV2, τον συνδυασμό πειραματικών αντιιικών αντισωμάτων της Regeneron, στους ανθρώπους όλου του κόσμου», σύμφωνα με ανακοίνωση της Roche.

Το REGN-COV2, συνδυασμός δύο αντισωμάτων της Regeneron, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση 2/3 των κλινικών δοκιμών για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της μόλυνσης από την Covid-19. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, αν το REGN-COV2 «αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό κατά τις κλινικές δοκιμές και αν δοθούν οι κανονιστικές εγκρίσεις», η Roche θα αναλάβει τη διανομή του εμβολίου εκτός των ΗΠΑ, ενώ η Regeneron θα επικεντρωθεί στην αμερικανική αγορά.

Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει να πολλαπλασιασθεί κατά τρεισήμισι φορές η ικανότητα παραγωγής του REGN-COV2, σύμφωνα μ' αυτή την ανακοίνωση του εργαστηρίου Roche, που διευκρινίζει ότι οι συνεργάτες έχουν ήδη αρχίσει τη διαδικασία μεταφοράς τεχνολογίας. Οι τελευταίες κλινικές δοκιμές πρόκειται να χρηματοδοτηθούν και να πραγματοποιηθούν από κοινού από τα δύο εργαστήρια.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 168 υποψήφια εμβόλια κατά της Covid-19 αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή, όμως κανένα δεν είναι ακόμη έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Tην 85η επέτειο από την έναρξη του Β' ΠΠ τίμησε η Πολωνία σήμερα

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα και ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Γερμανίας, Ρόμπερτ Ρόντχε, παρευρέθηκαν σε τελετή στην πόλη Bιελόυν- τον πρώτο πολιτικό στόχο γερμανικών βομβαρδισμών τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Σεπτεμβρίου 1939.