Φώτο: Shutterstock

Απόφαση για χορήγηση 25 δισ. δολαρίων στα αμερικανικά ταχυδρομεία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδικάζει εδώ και εβδομάδες μια ευρεία προσφυγή στην ψήφο δια αλληλογραφίας, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος νοθείας στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε σήμερα νομοσχέδιο που προβλέπει την χορήγηση βοήθειας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα αμερικανικά ταχυδρομεία και την παύση των αμφιλεγόμενων επιχειρησιακών μεταρρυθμίσεων σε αυτά, οι οποίες απειλούν, σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, την ψήφο δια αλληλογραφίας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το κείμενο αυτό, το οποίοι ψηφίστηκε με 257 ψήφους υπέρ, κυρίως Δημοκρατικούς (και 150 κατά), δεν έχει πολλές ελπίδες να υιοθετηθεί από τη Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Πρόκειται, σύμφωνα με τον επικεφαλής τους στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ για «κομματικό πραξικόπημα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδικάζει εδώ και εβδομάδες μια ευρεία προσφυγή στην ψήφο δια αλληλογραφίας, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος νοθείας στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ωστόσο οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι θέλει στην πραγματικότητα να εμποδίσει έναν τρόπο ψηφοφορίας, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ευνοϊκός για τον Δημοκρατικό αντίπαλό του στις εκλογές Τζο Μπάιντεν.

Ο διευθυντής των αμερικανικών ταχυδρομείων Λουίς Ντετζόι, που πρόσκειται στον Ντόναλντ Τραμπ και είναι σημαντικός δωρητής της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, απέρριψε την Παρασκευή τις κατηγορίες για σαμποτάζ. Οι κατηγορίες αυτές είναι "σκανδαλώδεις", δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας.

Ο Ντετζόι διεξάγει από την έναρξη της θητείας του την Άνοιξη μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν στόχο την ανάκαμψη της οικονομικής πορείας της δημόσιας αυτής υπηρεσίας που παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της αλληλογραφίας, σύμφωνα με δήλωση υπεύθυνου συνδικάτου στο AFP.

Η ψήφος δια αλληλογραφίας αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ευρέως για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με την επιδημία της COVID-19, η οποία πλήττει σκληρά τις ΗΠΑ.

Ο Ντετζόι ανακοίνωσε την Παρασκευή την αναστολή των μεταρρυθμίσεων στα αμερικανικά ταχυδρομεία, οι οποίες κατηγορούνται από τους Δημοκρατικούς ότι επιβραδύνουν σκοπίμως την διανομή και την συλλογή της αλληλογραφίας, αλλά αυτό δεν απέτρεψε την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι να ζητήσει από τους βουλευτές να συντομεύσουν τις αυγουστιάτικες διακοπές τους και να επιστρέψουν για να ψηφίσουν μια έκτακτη βοήθεια για τα αμερικανικά ταχυδρομεία.

«Το Κογκρέσο θα πρέπει να δράσει για να εξασφαλίσει ότι η ταχυδρομική μας υπηρεσία μπορεί να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της για την Αμερική καθ'όλη τη διάρκεια της πανδημίας» του νέου κορονοϊού, δήλωσε ο ηγετικό στέλεχος των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων Στένι Χόγερ.

«Δεν είναι ένα κομματικό νομοσχέδιο», σημείωσε για να υπογραμμίσει: «Είναι ένα νομοσχέδιο για την αμερικανική δημοκρατία».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

O Τραμπ κέρδισε τη στήριξη του μεγαλύτερου συνδικάτου αστυνομικών για την επανεκλογή του

Το συνδικάτο Fraternal Order of Police που αριθμεί περισσότερα από 355.000 μέλη ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ έχει επιδείξει την υποστήριξή του προς τους αξιωματικούς επιβολής του νόμου που βρίσκονται αντιμέτωποι με πολιτικές αναταραχές σε όλη τη χώρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Nα ελέγξουν oι ψηφοφόροι τις επιστολικές τους ψήφους στα εκλογικά κέντρα

Η δήλωσή του διατυπώνεται μια μέρα αφότου πρότεινε στους ψηφοφόρους του στη Βόρεια Καρολίνα να ψηφίσουν δύο φορές στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, μία μέσω επιστολής και μία διά ζώσης, για να δουν αν έχει προσμετρηθεί η ψήφος τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Στον Τραμπ και επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έλαβε και αυτός το χρίσμα του κόμματος, νωρίτερα σήμερα. «Η Αμερική χρειάζεται άλλα τέσσερα χρόνια τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο», είπε στη σύντομη ομιλία του.
ΔΙΕΘΝΗ

Θα χρειαστεί επανάληψη των εκλογών τον Νοέμβριο λέει ο Τραμπ

Επανάληψη των εκλογών σε εθνικό επίπεδο δεν έχει γίνει ποτέ, στα περισσότερα από 200 χρόνια της ιστορίας της χώρας. Ούτε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, της Μεγάλης Ύφεσης ή των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.