ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Πιθανή η δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι λέει το Βερολίνο

Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Mάας ήταν πιο επιφυλακτικός. «Λείπουν ακόμα πολλά στοιχεία, τα οποία πρέπει να περιμένουμε», είπε ο Μάας κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο.

Η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι πιθανό ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Ναβάλνι να δηλητηριάστηκε. «Επειδή υπάρχει πιθανότητα δηλητηρίασής του, είναι αναγκαία η προστασία του Ναβάλνι. Η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί πλήρη διαφάνεια στη διερεύνηση του συμβάντος. Δυστυχώς, υπήρξαν μερικές ύποπτες περιπτώσεις δηλητηριάσεων στην πρόσφατη ρωσική ιστορία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Mάας ήταν πιο επιφυλακτικός. «Λείπουν ακόμα πολλά στοιχεία, τα οποία πρέπει να περιμένουμε», είπε ο Μάας κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο. «Υπολογίζω ότι θα λάβουμε πληροφορίες από το (νοσοκομείο) Τσαριτέ του Βερολίνου (όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι) στο άμεσο μέλλον». 

Οι γιατροί στη σιβηρική πόλη Ομσκ αρνήθηκαν ότι καθυστέρησαν τη μεταφορά του επικριτή του Κρεμλίνου στη Γερμανία υπό την πίεση των αρχών. Η ομάδα περί τον Ναβάλνι κατηγόρησε τους γιατρούς ότι με την καθυστέρηση αποσκοπούσαν στο να καθυστερήσει η ανίχνευση δηλητηρίου. Ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου το διέψευσε αυτό. «Φροντίσαμε τον ασθενή και τον σώσαμε», δήλωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ράιχσταγκ Βερολίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Άγνοια για μυστική συνάντηση Γερμανών-Ρώσων στο Μπακού

Η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει άγνοια για συνάντηση πρώην Γερμανών και Ρώσων αξιωματούχων στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ ο πρόεδρος Αλίγιεφ επιβεβαιώνει ότι έγινε, σημειώνοντας πως δεν υπήρχε εμπλοκή ή επίσημη ενημέρωση από Βερολίνο ή Μόσχα.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Η Ρωσία διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για γερμανικές πυρηνικές έρευνες

Η Γερμανία διέψευσε τις διαδικτυακές αναφορές για δήθεν έρευνες στα πυρηνικά όπλα, αποκαλώντας τις ρωσική προπαγάνδα με στόχο τη δυσφήμησή της για τη στήριξή της στην Ουκρανία.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Άτυπη συνάντηση Ρώσων-Γερμανών στο Μπακού επιβεβαιώνει ο πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν

Ο Ιλχάμ Αλίεφ επιβεβαίωσε έμμεσα μυστικές συναντήσεις Γερμανών και Ρώσων αξιωματούχων στο Μπακού, αναφέροντας ότι οι συνοριακές αρχές κατέγραψαν τις αφίξεις των Πλάτσεκ και Ποφάλα στις 12 Ιουλίου.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο επικρίνει τον Μερτς για τις εγγυήσεις στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο επέκρινε δηλώσεις του Μερτς για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν γίνεται χωρίς τη Ρωσία. Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι είναι σε αδιέξοδο και κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τη διαδικασία.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Ο Ρώσος πρέσβης κλήθηκε λόγω κυβερνοεπιθέσεων

Ο Ρώσος πρέσβης στο Βερολίνο κλήθηκε από το γερμανικό ΥΠΕΞ για διαμαρτυρία σχετικά με κυβερνοεπιθέσεις που αποδίδονται σε ρωσικές υπηρεσίες. ΕΕ και Βρετανία επέβαλαν κυρώσεις κατά προσώπων και οργανισμών της Ρωσίας.