ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:49:43
Φωτο: Shutterstock

Αύξηση 7% στην παροχή δανείων προς επιχειρήσεις τον Ιούλιο στην ευρωζώνη

Τα δάνεια προς τα νοικοκυριά αυξήθηκαν τον Ιούλιο με ετήσιο ρυθμό 3%, όπως και τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ.

Με υψηλό ρυθμό αύξησης συνεχίσθηκε και τον Ιούλιο η χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Συγκεκριμένα, τα δάνεια προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 7% μετά την αύξησή τους κατά 7,1% τον Ιούνιο. Τα δάνεια προς τα νοικοκυριά αυξήθηκαν τον Ιούλιο με ετήσιο ρυθμό 3%, όπως και τον Ιούνιο.

Η προσφορά χρήματος με ευρεία έννοια (Μ3) αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 10,2% έναντι 9,2% τον Ιούνιο, ενώ η προσφορά χρήματος με στενή έννοια (Μ1), που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις μίας ημέρας, αυξήθηκε 13,5% έναντι 12,6% τον Ιούνιο.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κριστίν Λαγκάρντ ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ για δασμούς Τραμπ: Πόσο θα κόψουν την ανάπτυξη της Ευρώπης

Η ΕΚΤ υπολογίζει ότι οι δασμοί Τραμπ και τα αντίμετρα που θα λάβει η Ευρώπη μπορούν να κόψουν έως και μισή μονάδα από την ανάπτυξη της ευρωζώνης. Τι είπε η Κριστίν Λαγκάρντ στο Ευρωκοινοβούλιο.
Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ εξετάζει η Κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily οι σχετικές διεργασίες για την τρίτη ανανέωση της θητείας είναι σε προχωρημένο στάδιο, εκτιμώντας την μεγάλη συμβολή του στην ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ και την παραμονή της χώρας στην ΟΝΕ
Αυξανόμενα επιτόκια χρήματος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρές μειώσεις επιτοκίων του ευρώ περιμένουν οι τράπεζες για 2025 - 2027

Μικρές μειώσεις του euribor 3 μηνών προβλέπουν οι τράπεζες. Σε χαμηλότερα πλέον επίπεδα από το «πάγωμα» στο 2,85% που είχαν πραγματοποιήσει οι τράπεζες για την προστασία των δανειοληπτών.
Τράπεζα υαλοπίνακες κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: Στόχος για νέα δάνεια πάνω από 10 δισ. ευρώ το 2025

Για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους τα επόμενα χρόνια, οι τράπεζες πρέπει να αυξήσουν το δανειακό τους χαρτοφυλάκιο, λόγω της μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, αφού η κερδοφορία τους εξαρτάται κατά μεγάλο μέρος από τα επιτοκιακά δάνεια.