ΓΔ: 2058.02 -2.07% Τζίρος: 243.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο shutterstock

ΗΠΑ: 1,37 εκατ. θέσεις δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο, πτώση-έκπληξη για την ανεργία

Το ποσοστό ανεργίας είναι το χαμηλότερο για την περίοδο έπειτα από το lockdown του Μαρτίου, ενώ οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα μειωνόταν στο 9,8%.

Κατά 1,37 εκατ. αυξήθηκαν οι καταστάσεις μισθοδοσίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ενώ το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 8,4%, καθώς η αμερικανική οικονομία προσπαθεί να βρει το δρόμο της εξόδου από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, το ποσοστό ανεργίας είναι το χαμηλότερο για την περίοδο έπειτα από το lockdown του Μαρτίου. 

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 1,32 εκατ. θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμούσαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα μειωνόταν στο 9,8%. Τον Ιούλιο η ανεργία στις ΗΠΑ είχε διαμορφωθεί στο 10,2%.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των θέσεων προήλθε από κρατικές προσλήψεις, με αύξηση κατά 344.000 υπαλλήλους. 

Ο αριθμός των ατόμων που δεν εργάζονταν τον Αύγουστο εξαιτίας της πανδημίας, διαμορφώθηκε στα 24,2 εκατ. από 31,1 εκατ. τον Ιούλιο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί σε αμερικανικό πλήγμα κατά υπόπτων για ναρκωτικά στην Καραϊβική

Νέος αμερικανικός αεροπορικός βομβαρδισμός στην Καραϊβική εναντίον σκάφους φερόμενων διακινητών ναρκωτικών προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων. Από το 2025, τουλάχιστον 163 έχουν σκοτωθεί σε αντίστοιχες επιχειρήσεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλές παρέμβασης της Τεχεράνης στο Στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ

Στρατιωτική πηγή του Ιράν προειδοποιεί πως σε ενδεχόμενη αμερικανική χερσαία εισβολή, θα ανοίξει «νέο μέτωπο» στο στρατηγικής σημασίας στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, απειλώντας τη διεθνή ναυσιπλοΐα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει συνεχιζόμενες συνομιλίες με Ιράν

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει ότι οι συνομιλίες με το Ιράν συνεχίζονται και είναι παραγωγικές, παρά τις διαψεύσεις από την Τεχεράνη, αμφισβητώντας παράλληλα τις λεπτομέρειες αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων που διέρρευσε στα ΜΜΕ.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Λευκός Οίκος: Σκληρότερα μέτρα κατά του Ιράν αν κάνει κάποιο σφάλμα

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε ότι αν το Ιράν κάνει λάθος υπολογισμό απέναντι σε ΗΠΑ και Ισραήλ, θα υποστεί άνευ προηγουμένου αντίποινα, με την εκπρόσωπο να τονίζει ότι ο Τραμπ δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να απαντήσει δυναμικά.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απέρριψε το σχέδιο ΗΠΑ για ειρήνη, πρότεινε 5 δικούς του όρους

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι το Ιράν απέρριψε αμερικανική πρόταση για λήξη του πολέμου, τονίζοντας πως ο τερματισμός θα γίνει μόνο όταν το αποφασίσει η Τεχεράνη και όχι ο Τραμπ.