ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Γαλλία: Καταγράφηκαν 8.550 νέα κρούσματα κορονοϊού

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει αυξήθηκε κατά 12, φθάνοντας τους 30.698, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων τις 317.706.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν το Σάββατο 8.550 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού, έναντι 8.975 την Παρασκευή.

Ο αριθμός των περιστατικών που καταγράφηκαν την Παρασκευή ήταν ένα ρεκόρ ημερήσιων νέων μολύνσεων αφότου η ασθένεια άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα στα τέλη του χειμώνα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 12 φθάνοντας τους 30.698 και ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων τις 317.706.

Εχθές, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα πρέπει να παραμένει σε επαγρύπνηση καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, γεγονός που συνδέεται με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Ο Βεράν ωστόσο απέκλεισε την ανάγκη να επιβληθεί ένα νέο εθνικό lockdown δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι η Γαλλία έχει άλλα μέσα να καταπολεμήσει τον ιό, ανάμεσά τους και τα τεστ.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ένα γενικευμένο lockdown. Το lockdown ήταν το καπάκι σε μια κατσαρόλα που ξεχείλιζε», σχολίασε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: «Απαράδεκτες» οι αμερικανικές δασμολογικές αυξήσεις στην ΕΕ

Ο Μακρόν χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δασμολογικές αυξήσεις των ΗΠΑ σε βάρος ευρωπαϊκών κρατών και τόνισε πως η Γαλλία θα υπερασπιστεί την ευρωπαϊκή κυριαρχία, στηρίζοντας ταυτόχρονα την Ουκρανία και τις διεθνείς συμμαχίες.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Ιρακινό Κουρδιστάν απαιτούν άμεση αποκλιμάκωση στη Συρία

Ο Μακρόν και ο Μπαρζανί ζήτησαν άμεση αποκλιμάκωση και μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Συρία μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τονίζοντας την ανάγκη επανέναρξης διαλόγου για την ένταξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στο συριακό κράτος.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Ιρακινό Κουρδιστάν απαιτούν άμεση αποκλιμάκωση στη Συρία

Ο Μακρόν και ο Μπαρζανί ζήτησαν άμεση αποκλιμάκωση και μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Συρία μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τονίζοντας την ανάγκη επανέναρξης διαλόγου για την ένταξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στο συριακό κράτος.