Φωτο: Shutterstock

Αύξηση 9,5% των κινεζικών εξαγωγών τον Αύγουστο

Πορεία καλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών ακολούθησε η εμπορική δραστηριότητα της Κίνας τον προηγούμενο μήνα, βάσει των στοιχείων των τελωνείων της χώρας.

Ετήσια αύξηση 9,5% κατέγραψαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Αύγουστο, όπως έδειξαν σήμερα τα στοιχεία των τελωνείων. Η αύξηση αυτή των εξαγωγών σημειώθηκε με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 2,1%. 

Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ετήσια αύξηση των εξαγωγών κατά 7,1% από την προηγούμενη χρονιά, μετά την ετήσια αύξηση κατά 7,2% που κατέγραψαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Ιούλιο.

Οι εισαγωγές είχαν μειωθεί κατά 1,4% τον Ιούλιο, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας για τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε στα 58,93 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι της πρόβλεψης για πλεόνασμα 50,50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 62,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 100 νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα έως το 2025 στην Κίνα

Μεταξύ των σχεδόν 100 μοντέλων, τα οποία περιλαμβάνουν νέα και υπάρχοντα μοντέλα, η SAIC σχεδιάζει να έχει πάνω από 20 plug-in υβριδικά μοντέλα και 10 οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, δήλωσε ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας.
ΔΙΕΘΝΗ

La Repubblica: Το λιμάνι του Τάραντα περνά σε κινεζικά χέρια

Όπως γράφει η a Repubblica, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανατεθεί η διαχείριση ενός εκ των μεγαλύτερων τμημάτων του λιμανιού του Τάραντα (έκτασης 220.000 τ.μ.) σε όμιλο που ελέγχεται, με ποσοστό μετοχών 85%, από την κινεζική Weichai Group.