ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Τον «κανόνα των 6» για τις συναθροίσεις, ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ωστόσο, είπε ότι παραμένει αισιόδοξος ότι «ορισμένες πλευρές της ζωής» θα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό μέχρι τα Χριστούγεννα.

Οι νέοι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις συναθροίσεις πολιτών στην Αγγλία είναι απίθανο να αρθούν σε δύο με τρεις εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Γουίτι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε νωρίτερα τον νέο «κανόνα των έξι», με βάση τον οποίο θα επιτρέπεται στο εξής να συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο μόνο έξι άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικά νοικοκυριά.

Ο κανόνας αυτός «μπορεί να μην κρατήσει για πολλούς μήνες, όμως είναι απίθανο να καταργηθεί σε δυο με τρεις εβδομάδες» είπε ο Γουίτι. «Η περίοδος από τώρα μέχρι την άνοιξη θα είναι δύσκολη, επειδή (ο SARS-CoV-2) είναι ιός του αναπνευστικού», εξήγησε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ωστόσο είπε ότι παραμένει αισιόδοξος ότι «ορισμένες πλευρές της ζωής» θα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αναφερόμενος στο θέμα του εμβολίου της AstraZeneca, ο κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακοπούν, κάποια στιγμή, και άλλες δοκιμές. Χαρακτήρισε δε τη διακοπή των κλινικών δοκιμών της AstraZeneca «όχι καλό» αλλά «λογικό» βήμα.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να αναμένουμε ότι και σε ορισμένες άλλες δοκιμές θα δούμε καταστάσεις όπου θα σταματούν και μετά θα ξαναρχίζουν. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα εμβόλια λειτουργούν, ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή», πρόσθεσε.

Σήμερα, οι αρχές ανακοίνωσαν 2.659 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19, αριθμός ελαφρά αυξημένος σε σύγκριση με χθες (2.460). Οι θάνατοι ωστόσο ήταν μόνο 8, συγκριτικά με τους 32 της Τρίτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 52χρονος παραδέχτηκε προτροπή σε βιασμούς σε διαδικτυακό φόρουμ

Ο 52χρονος Βρετανός Ντάρεν Κόνγουεϊ παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι ενθάρρυνε σεξουαλικές επιθέσεις σε αναίσθητες γυναίκες μέσω διαδικτυακού φόρουμ και κρατούσε ακραίο υλικό. Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 30 Οκτωβρίου.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Απόρριψη του νομοσχεδίου για ευθανασία από το κοινοβούλιο

Μετά από τετραώρη συζήτηση, η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε οριακά σχέδιο νόμου για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας σε Αγγλία και Ουαλία, που αφορούσε ασθενείς με λιγότερο από έξι μήνες ζωής και αυστηρές προϋποθέσεις.
Βρετανική κάλπη εκλογών
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο ηγέτης των Πρασίνων υποψήφιος για τη θέση του Στάρμερ

Ο Ζακ Πολάνσκι, επικεφαλής των Πρασίνων, θα είναι υποψήφιος στο Χόλμπορν και Σεντ Πάνκρας μετά την παραίτηση του Κιρ Στάρμερ, με αναπληρωματικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου. Οι Πράσινοι είχαν ξεπεράσει το 10% στις τελευταίες εκλογές.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

MI5: Η επόμενη "11η Σεπτεμβρίου" ίσως ετοιμάζεται στη Βρετανία

Ο επικεφαλής της MI5 υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών πρέπει να προετοιμάζονται για νέα στρατηγικά σοκ, όπως της 11ης Σεπτεμβρίου, αντί να εστιάζουν μόνο σε απειλές του παρελθόντος, τονίζοντας την ανάγκη προσαρμογής.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σύλληψη δύο υπόπτων για παραβίαση του Νόμου Εθνικής Ασφάλειας με διασύνδεση με το Ιράν

Δύο άτομα συνελήφθησαν στο Λονδίνο ως ύποπτα για παραβίαση του Νόμου Εθνικής Ασφάλειας με φερόμενη διασύνδεση με το Ιράν. Αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.