Φώτο: Shutterstock

Γαλλία: Υποβαθμίζει την εκτίμηση για την ύφεση του 2020 η κεντρική τράπεζα

Προβλέπεται ότι η ύφεση θα φθάσει στο 8,7%, τη χειρότερη «επίδοση» μετά τον πόλεμο, αλλά θα είναι καλύτερη από την αρχική πρόβλεψη για ύφεση στο10,3%.

Η γαλλική οικονομία θα συρρικνωθεί το 2020 λιγότερο από ό,τι αναμενόταν πριν από λίγους μήνες, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα και η καταναλωτική δαπάνη ανέκαμψαν μετά την έξοδο της χώρας από την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, όπως ανέφερε η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Στην τριμηνιαία έκθεσή της, η γαλλική κεντρική τράπεζα εκτιμά ότι η δραστηριότητα κινείται τώρα σε επίπεδο 5% χαμηλότερο από τα κανονικά, κάτι που σημαίνει μία εκτίναξη του ΑΕΠ της χώρας κατά 16% στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, μετά την πρωτοφανή πτώση του κατά 13,8% στο δεύτερο τρίμηνο. Έτσι, η γαλλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8,7% για το σύνολο του 2020, που θα είναι η χειρότερη ύφεση μετά τον πόλεμο, αλλά μικρότερη από το 10,3% που αναμενόταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Γαλλίας.

Για το 2021 και το 2022, αναμένονται ρυθμοί ανάπτυξης 7,4% και 3%, αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι η δραστηριότητα θα έχει καλύψει πλήρως όλο το χαμένο έδαφος στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι

Εν μέσω της δίκης που διεξάγεται για τις φονικές επιθέσεις στα γραφεία του Charlie Hebdo τον Ιανουάριο του 2015. Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία ανέλαβε την έρευνα. Στους 4 ανέρχονται οι τραυματίες.