ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Σλοβενία

Σλοβενία: Σε ιστορικό υψηλό οι εξαγωγές της χώρας

Στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθε η αξία των εξαγωγών της Σλοβενίας τον Ιούλιο, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα.

Στο ποσό των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ ανήλθε η αξία των εξαγωγών τον Ιούλιο του 2019 στη Σλοβενία, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για την υψηλότερη αξία εξαγωγών που καταγράφηκε ποτέ.

Τον ίδιο μήνα, η αξία των εισαγωγών σημείωσε άνοδο 16,4% (σε ετήσια βάση) και διαμορφώθηκε στο ποσό των 3 δισ. ευρώ.

Η αξία των εξαγωγών σε τρίτες χώρες ανήλθε σε 1,7 δισ. ευρώ, ενώ των εισαγωγών από αυτές τις χώρες σημείωσε άνοδο 62% και διαμορφώθηκε στο ποσό των 864 εκατομμυρίων ευρώ. Η Ελβετία ήταν ο βασικός εμπορικός εταίρος της Σλοβενίας από την ομάδα των χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα ιατρικά και φαρμακευτικά προϊόντα να καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο όγκο του διμερούς εμπορίου.

Ανοδική ήταν, επίσης, η πορεία των σλοβενικών εξαγωγών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την αξία τους να σημειώνει αύξηση 5,6% και να διαμορφώνεται στα 2,21 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα και οι εισαγωγές είχαν θετικό πρόσημο, αφού αυξήθηκαν κατά 4,6% (στα 2,16 δισ. ευρώ).

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2019, η πορεία των σλοβενικών εξαγωγών ήταν ανοδική (+ 14,6% σε ετήσια βάση) με την αξία τους να ανέρχεται στα 20,7 δισ. ευρώ. Επίσης, αυξητική ήταν και η πορεία των εισαγωγών (+12%) με την αξία τους να ανέρχεται σε 19,8 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία καλεί για λύση στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναμένουν μια ένδειξη βελτίωσης στη διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς και τόνισε την ανάγκη για εξεύρεση λύσης.
ΔΙΕΘΝΗ

Να επιταχύνει η Κομισιόν τα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» ζητά ο Βέμπερ

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρει πως η πρόταση της Κομισιόν για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» ήρθε πολύ αργά παρά τις πιέσεις που υπήρχαν από τον Ιανουάριο και τόνισε πως πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες ενόψει τουριστικής περιόδου.
ΔΙΕΘΝΗ

«Πράσινο πιστοποιητικό» για επισκέπτες από τρίτες χώρες ζητά η Αυστρία

Η Αυστριακή υπουργός σημείωσε πως οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που είναι υπό ένταξη θα πρέπει να υιοθετήσουν το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.