ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Διακοπή συνεδρίασης της Βουλής στην Ινδία - 30 βουλευτές διαγνώστηκαν θετικοί

Η Ινδία, η οποία κατέγραψε 93.337 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, είναι η χώρα που αναφέρει τα περισσότερα κρούσματα νέου κορονοϊού σε ημερήσια βάση στον κόσμο από τις αρχές του Αυγούστου, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Η συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Ινδίας, η οποία άρχισε αυτήν την εβδομάδα, είναι πιθανόν να διακοπεί αιφνιδίως, καθώς 30 βουλευτές διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, δήλωσαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ινδικού κοινοβουλίου, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκε σε 5,3 εκατομμύρια.

Το ινδικό κοινοβούλιο συνήλθε στις 14 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών και αναμενόταν να συνεχίσει να συνεδριάζει ως την 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο σύμφωνα με τους δύο αυτούς αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters, η συνεδρίασή του μπορεί να συντομευθεί κατά περίπου μία εβδομάδα.

«Από την έναρξη της συνεδρίασης ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων έχει αυξηθεί και ως εκ τούτου η κυβέρνηση σκέφτεται να την διακόψει», δήλωσε ο ένας από τους δύο αξιωματούχους, οι οποίοι εμπλέκονται στα θέματα λειτουργίας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έδωσε επίσης εντολή για την υποβολή καθημερινά από σήμερα σε τεστ για τον νέο κορονοϊό των δημοσιογράφων που εισέρχονται στο κοινοβούλιο για να καλύψουν την συνεδρίασή του.

Αξιωματούχος της γραμματείας της άνω βουλής απάντησε με ηλεκτρονικό του μήνυμα στο Reuters ότι δεν έχει πληροφορίες όσον αφορά μια πρόωρη λήξη της συνεδρίασης του κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Η Ινδία, η οποία κατέγραψε 93.337 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, είναι η χώρα που αναφέρει τα περισσότερα κρούσματα νέου κορονοϊού σε ημερήσια βάση στον κόσμο από τις αρχές του Αυγούστου, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Η Ινδία είναι εξάλλου η δεύτερη χειρότερα πληγείσα από τον νέο κορονοϊό χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων σε αυτήν να ανέρχεται σε 5,3 εκατομμύρια. Ωστόσο ο αριθμός των θανάτων στη χώρα είναι σχετικά χαμηλός.

Το 24ωρο που πέρασε 1.247 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την COVID-19 στην Ινδία, με τους οποίους ανήλθε σε 85.619 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο στη χώρα.

Στους βουλευτές που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό περιλαμβάνεται ο Νιτίν Γκαντκάρι, ο οποίος είναι υπουργός Αυτοκινητοδρόμων και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο υπουργικό συμβούλιο του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ