ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τοπίο του Λονδίνου
Φώτο: Pixabay

Βρετανία: Προβάδισμα, για πρώτη φορά των Εργατικών σε δημοσκόπηση

Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε η Opinion για λογαριασμό βρετανικών ΜΜΕ, με το Εργατικό κόμμα να λαμβάνει 42% και το Συντηρητικό  39%.

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας προηγείται για πρώτη φορά του Συντηρητικού Κόμματος μετά την άφιξη στην εξουσία του Μπόρις Τζόνσον, τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinium που δημοσίευσε η εφημερίδα The Observer και η κυριακάτικη έκδοση του Guardian.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης του Κιρ Στάρμερ προηγείται των Τόρις κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, με ποσοστό 42% έναντι 39%. Πριν από έξι μήνες, στην αρχή της πανδημίας του νέου κορονοϊού, για τη διαχείριση της οποίας η κυβέρνηση Τζόνσον δέχεται σφοδρές επικρίσεις, οι Συντηρητικοί προηγούνταν με 26%.

Είναι η πρώτη φορά από τις αρχές Ιουλίου του 2019, όταν παραιτήθηκε η Τερέζα Μέι, εξαιτίας της αδυναμίας να πείσει το κοινοβούλιο να υιοθετήσει τη συμφωνία της για το Brexit, που οι Εργατικοί προηγούνται.

Κυρίως, «είναι η πρώτη φορά από τότε που ο Μπόρις Τζόνσον έγινε πρωθυπουργός που οι Εργατικοί προηγούνται των Συντηρητικών στην πρόθεση ψήφου», υπογραμμίζει ο Άνταμ Ντράμοντ, αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας Opinium.

Στο ερώτημα ποιος θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός, ο Κιρ Στάρμερ προηγείται του Μπόρις Τζόνσον με 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (55%) εκτιμούν ότι ο ηγέτης των Εργατικών είναι έτοιμος να εισέλθει στην Ντάουνινγκ Στριτ και το 40% πιστεύει πως οι Εργατικοί είναι έτοιμοι να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση.

Το ποσοστό αποδοκιμασίας του Μπόρις Τζόνσον ανέρχεται σε 50%, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να βρίσκεται στο στόχαστρο των πολιτών για τη διαχείριση της κρίσης Covid-19 καθώς η Βρετανία θρηνεί ήδη σχεδόν 42.000 νεκρούς, το βαρύτερο απολογισμό στην Ευρώπη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 23 και 25 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 2.002 ανθρώπων.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Αστυνομικοί βρετανικής αστυνομίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έκθεση αποκαλύπτει συστημικό ρατσισμό στη Μητροπολιτική Λονδίνου

Νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι ο συστημικός ρατσισμός στη Μητροπολιτική Αστυνομία Λονδίνου έχει ριζώσει εδώ και δεκαετίες, τονίζοντας δυσκολίες εφαρμογής μεταρρυθμίσεων και επιπτώσεις στις σχέσεις με τους πολίτες.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία εξετάζει χιλιομετρικό φόρο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή φόρου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ώστε να συμβάλλουν όλοι στη χρηματοδότηση των οδικών έργων. Σύμφωνα με τη Daily Telegraph, η χρέωση ίσως φτάσει τις 3 πένες ανά μίλι από το 2028.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στη Βρετανία για κρατούμενους που απελευθερώνονται κατά λάθος

Αποκαλύψεις για δεκάδες λανθασμένες αποφυλακίσεις κρατουμένων κάθε χρόνο προκαλούν αντιδράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντείνοντας την πίεση στην κυβέρνηση για το χάος στις φυλακές.
Τράπεζα της Αγγλίας πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αμετάβλητο το επιτόκιο διατηρεί η Τράπεζα της Αγγλίας

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε το βασικό επιτόκιο στο 4%, παρά τον πληθωρισμό στο 3,8%, πάνω από τον στόχο του 2%. Πέντε από τα εννέα μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ της διατήρησης, τέσσερα υπέρ της μείωσης.