ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τοπίο του Λονδίνου
Τοπίο Λονδίνου με τη γέφυρα Westminster και το Μπιγκ Μπεν κατά το ηλιοβασίλεμα.

Βρετανία: Προβάδισμα, για πρώτη φορά των Εργατικών σε δημοσκόπηση

Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε η Opinion για λογαριασμό βρετανικών ΜΜΕ, με το Εργατικό κόμμα να λαμβάνει 42% και το Συντηρητικό  39%.

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας προηγείται για πρώτη φορά του Συντηρητικού Κόμματος μετά την άφιξη στην εξουσία του Μπόρις Τζόνσον, τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinium που δημοσίευσε η εφημερίδα The Observer και η κυριακάτικη έκδοση του Guardian.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης του Κιρ Στάρμερ προηγείται των Τόρις κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, με ποσοστό 42% έναντι 39%. Πριν από έξι μήνες, στην αρχή της πανδημίας του νέου κορονοϊού, για τη διαχείριση της οποίας η κυβέρνηση Τζόνσον δέχεται σφοδρές επικρίσεις, οι Συντηρητικοί προηγούνταν με 26%.

Είναι η πρώτη φορά από τις αρχές Ιουλίου του 2019, όταν παραιτήθηκε η Τερέζα Μέι, εξαιτίας της αδυναμίας να πείσει το κοινοβούλιο να υιοθετήσει τη συμφωνία της για το Brexit, που οι Εργατικοί προηγούνται.

Κυρίως, «είναι η πρώτη φορά από τότε που ο Μπόρις Τζόνσον έγινε πρωθυπουργός που οι Εργατικοί προηγούνται των Συντηρητικών στην πρόθεση ψήφου», υπογραμμίζει ο Άνταμ Ντράμοντ, αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας Opinium.

Στο ερώτημα ποιος θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός, ο Κιρ Στάρμερ προηγείται του Μπόρις Τζόνσον με 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (55%) εκτιμούν ότι ο ηγέτης των Εργατικών είναι έτοιμος να εισέλθει στην Ντάουνινγκ Στριτ και το 40% πιστεύει πως οι Εργατικοί είναι έτοιμοι να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση.

Το ποσοστό αποδοκιμασίας του Μπόρις Τζόνσον ανέρχεται σε 50%, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να βρίσκεται στο στόχαστρο των πολιτών για τη διαχείριση της κρίσης Covid-19 καθώς η Βρετανία θρηνεί ήδη σχεδόν 42.000 νεκρούς, το βαρύτερο απολογισμό στην Ευρώπη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 23 και 25 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 2.002 ανθρώπων.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Μείωση φόρων για τις παμπ ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ ανακοίνωσε μείωση φόρου 20% για παμπ, κλαμπ και μουσικούς χώρους από τον Απρίλιο, κατάργηση ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος τον χειμώνα και ανώτατο όριο 2 λίρες στα εισιτήρια λεωφορείου από τον Ιανουάριο.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Καύσωνας Ιουνίου κόστισε 1,35 δισ. ευρώ στην οικονομία

Ο καύσωνας του Ιουνίου στη Βρετανία οδήγησε σε απώλεια 24 εκατομμυρίων εργατοωρών και 1,35 δισ. ευρώ για την οικονομία, με τον αντίκτυπο να είναι εντονότερος σε εργασίες με μεγαλύτερη έκθεση και σωματική καταπόνηση, σύμφωνα με το LSE.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία απομακρύνει τους τελευταίους διπλωμάτες της από το Ιράν

Η Βρετανία απέσυρε προσωρινά το διπλωματικό προσωπικό της από το Ιράν λόγω της κρίσης και των συνεχών αμερικανικών επιθέσεων. Η πρεσβεία λειτουργεί εξ αποστάσεως, ενώ συνιστάται στους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν στη χώρα.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός θα δουλεύει από Μάντσεστερ μία μέρα τη βδομάδα

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός, Άντι Μπέρναμ, θα εργάζεται μία μέρα την εβδομάδα από το Μάντσεστερ, ιδρύοντας το «No 10 North», για να φέρει την εξουσία κοντά στον λαό και να ενισχύσει την ανάπτυξη σε όλη τη χώρα.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός ΥΠΑΜ: "Ανεύθυνη" η ρωσική άσκηση κοντά στα βρετανικά παράλια

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γουές Στρίτινγκ χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την ρωσική άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, τονίζοντας πως πρόκειται για επίδειξη δύναμης.