ΓΔ: 915.4 0.56% Τζίρος: 54.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Κόσοβο: Δε μολύνθηκαν τελικά οι εκλογικοί αντιπρόσωποι

Δε μολύνθηκαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στο Κόσοβο, έδειξαν οι εργαστηριακές αναλύσεις. Μυστήριο το τι προκάλεσε την αλλεργική αντίδραση.

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στο Κόσοβο που παρουσίασαν προχθές συμπτώματα αλλεργίας κατά την καταμέτρηση επιστολικών ψήφων από την κεντρική Σερβία δεν έχουν μολυνθεί, αποφάνθηκαν ειδικοί.

Οι αναλύσεις δερματικού ιστού ήταν αρνητικές, ενώ δεν βρέθηκαν μολυσματικά στοιχεία στους φακέλους, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου.

«Με βάση τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Ινστιτούτου Βιοχημείας στην Πρίστινα, αποκλείστηκε η πιθανότητα ύπαρξης μολυσματικών παραγόντων στους φακέλους με τις ψήφους από τη Σερβία», δήλωσε η διευθύντρια της Κλινικής λοιμωδών νοσημάτων Λιντίτα Μπερίσα.

Απέκλεισε επίσης κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μόλυνσης εκλογικών αντιπροσώπων που ήρθαν σε επαφή με τους φακέλους των ψήφων. «Όλες οι εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν από το Ινστιτούτο είναι φυσιολογικές ενώ και οι αναλύσεις δειγμάτων δερματικού ιστού αποκλείουν κάθε πιθανότητα ύπαρξης μολυσματικού συνδρόμου», επέμεινε η κυρία Μπερίσα.

Μυστήριο παραμένει για τις διωκτικές αρχές στο Κόσοβο τι προκάλεσε αλλεργικά συμπτώματα. Η διευθύντρια της κλινικής απέφυγε να τοποθετηθεί, επισημαίνοντας ότι «αυτό θα μπορέσει, ενδεχομένως, να εξακριβωθεί με λεπτομερείς εργαστηριακές αναλύσεις, αλλά εκείνο που έχει σημασία για την ώρα είναι ότι δεν υπάρχει μολυσματική νόσος».

Ο Γενικός εισαγγελέας της Πρίστινας Κουτίμ Μουνίσι επίσης απέφυγε να κάνει εικασίες για τα αίτια της αλλεργίας και ανακοίνωσε ότι οι «ύποπτοι» φάκελοι θα σταλούν για ανάλυση στο εξωτερικό, διότι στο Κόσοβο δεν υπάρχουν εργαστήρια ικανά να εντοπίσουν όλες τις δηλητηριώδεις ουσίες.

Οι δώδεκα εκλογικοί αντιπρόσωποι που νοσηλεύονται στην Κλινική λοιμωδών νοσημάτων είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται σήμερα να λάβουν εξιτήριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μουντιάλ 2022-FIFA: Πειθαρχική διαδικασία ξεκινά κατά της Σερβίας

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media από την σερβική ομάδα απεικονίζεται ένας χάρτης της Σερβίας που περιλαμβάνει εντός των συνόρων του το Κόσοβο, ενώ συνοδεύεται με το μήνυμα «δεν παραδινόμαστε» στη σερβική γλώσσα. 
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σερβία αρνείται το γαλλογερμανικό σχέδιο για το Κόσοβο

Ο σέρβος υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι η τελική λύση, δεν θα είναι ιδεώδης για το Βελιγράδι και την Πρίστινα, ωστόσο «η σερβική ηγεσία οφείλει να διασφαλίσει ότι μέσα από τον διάλογο θα γίνουν σεβαστά σημαντικά εθνικά συμφέροντα».
Kosovo
ΔΙΕΘΝΗ

Αποχώρηση αποφάσισαν οι Σέρβοι από τα θεσμικά όργανα του Κοσόβου

Την παραίτηση τους ήδη υπέβαλαν οι βουλευτές σερβικής εθνότητας ενώ παραιτήθηκαν επίσης οι Σέρβοι υπουργοί στην κυβέρνηση, οι δήμαρχοι στα βόρεια της χώρας, οι δικαστές, οι εισαγγελείς και όλοι οι κρατικοί λειτουργοί.
mplinken-blinken
ΔΙΕΘΝΗ

Διεργασίες των ΗΠΑ με Σερβία για την αναγνώριση του Κοσόβου

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Α. Μπλίνκεν είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους προέδρους της Σερβίας και του Κοσόβου με στόχο να υπάρξει μια δεσμευτική λύση που θα οδηγήσει στην αμοιβαία αναγνώριση.