ΓΔ: 887.11 0.95% Τζίρος: 27.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:49:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μήνυμα Μέρκελ προς την Τουρκία να μην προχωρεί σε αχρείαστες προκλήσεις

Η καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε πως η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δυο πλευρών και κάλεσε τον Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις.

Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στρέφουν εναντίον της και την Άνγκελα Μέρκελ που χαρακτήρισε «λυπηρά» και «αχρείαστα» τα «πρόσφατα μονομερή μέτρα» της Τουρκίας, τα οποία, όπως είπε, προκαλούν και «αυξάνουν και πάλι την ένταση, αντί να την μειώνουν».

Η Γερμανίδα καγκελάριος παρέπεμψε στα Συμπεράσματα της προηγούμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόνισε ότι η ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

«Παραπέμψαμε για άλλη μία φορά στα Συμπεράσματα πριν από 14 μέρες. Αλλά ήμασταν σύμφωνοι ότι τα πρόσφατα μονομερή μέτρα της Τουρκίας, τα οποία βεβαίως και προκαλούν, αυξάνουν και πάλι την ένταση αντί να την μειώνουν- και το βρίσκω αυτό πολύ λυπηρό, αλλά και αχρείαστο», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε επί των θετικών πτυχών της ατζέντας μας».

«Μας είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί με την Τουρκία τον δρόμο που έχουμε σχεδιάσει, γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών -και της ΕΕ, και θέλω αυτό να το υπογραμμίσω, αλλά και της Τουρκίας», κατέληξε η κ. Μέρκελ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανοικτή στήριξη Μέρκελ στην Τουρκία για την αποφυγή ευρω-κυρώσεων

«Πρέπει να ζυγίσουμε πολύ προσεκτικά πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην επίλυση των διαφορών αλλά και πώς μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να ενισχύσουμε την συνεργασία μας στο προσφυγικό, είπε η γερμανίδα Καγκελάριος.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Βαλουκλή,

Ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τα μέλη του προσωπικού του ιδρύματος που ήταν παρόντα όταν ξέσπασε η πυρκαγιά και έσπευσαν να απομακρύνουν τους τροφίμους από τα δωμάτιά τους και τα παρακείμενα κτίρια ώστε να μην κινδυνεύσουν.