Φωτο: Shutterstock

Μήνυμα Μέρκελ προς την Τουρκία να μην προχωρεί σε αχρείαστες προκλήσεις

Η καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε πως η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δυο πλευρών και κάλεσε τον Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις.

Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στρέφουν εναντίον της και την Άνγκελα Μέρκελ που χαρακτήρισε «λυπηρά» και «αχρείαστα» τα «πρόσφατα μονομερή μέτρα» της Τουρκίας, τα οποία, όπως είπε, προκαλούν και «αυξάνουν και πάλι την ένταση, αντί να την μειώνουν».

Η Γερμανίδα καγκελάριος παρέπεμψε στα Συμπεράσματα της προηγούμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόνισε ότι η ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

«Παραπέμψαμε για άλλη μία φορά στα Συμπεράσματα πριν από 14 μέρες. Αλλά ήμασταν σύμφωνοι ότι τα πρόσφατα μονομερή μέτρα της Τουρκίας, τα οποία βεβαίως και προκαλούν, αυξάνουν και πάλι την ένταση αντί να την μειώνουν- και το βρίσκω αυτό πολύ λυπηρό, αλλά και αχρείαστο», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε επί των θετικών πτυχών της ατζέντας μας».

«Μας είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί με την Τουρκία τον δρόμο που έχουμε σχεδιάσει, γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών -και της ΕΕ, και θέλω αυτό να το υπογραμμίσω, αλλά και της Τουρκίας», κατέληξε η κ. Μέρκελ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανοικτή στήριξη Μέρκελ στην Τουρκία για την αποφυγή ευρω-κυρώσεων

«Πρέπει να ζυγίσουμε πολύ προσεκτικά πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην επίλυση των διαφορών αλλά και πώς μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να ενισχύσουμε την συνεργασία μας στο προσφυγικό, είπε η γερμανίδα Καγκελάριος.
ΔΙΕΘΝΗ

Αναστασιάδης: Η σημερινή μέρα είναι επίκαιρη όσο ποτέ

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σημερινή μέρα είναι μια από τις σημαντικότερες στην Ιστορία -όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά του συνόλου των Εθνών που αντιμετωπίζουν ανάλογα φασιστικές επιθέσεις» δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστικά και διπλωματικά μέτρα κατά του Charlie Hebdo από την Τουρκία

«Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου», δηλώνει η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην γαλλική γλώσσα.
michel_EU
ΔΙΕΘΝΗ

Μισέλ: Θα αξιολογήσουμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας σύντομα

Ο Σάρλ Μισέλ χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα σχόλια του Ερντογάν εναντίον του Μακρόν και γι' αυτό το λόγο είπε «Αντί για θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο και τώρα τις προσβολές. Είναι απαράδεκτο».