ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σταδιακή η ανάκαμψη των ΗΠΑ σύμφωνα με τη Fed

Έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία δηλώνει η Fed, η οποία διατήρησε, ως αναμενόταν, αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια των ΗΠΑ.

Αμετάβλητα, κάτι το οποίο άλλωστε αναμενόταν, διατήρησε τα βασικά επιτόκια των ΗΠΑ η Fed, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της ότι η αμερικανική οικονομία ακολουθεί καλή πορεία αλλά σαφώς όχι ανάλογη με αυτήν που είχε επιτύχει προ της πανδημίας του κορονοϊού. 

Το βασικό επιτόκιο παραμένει στην κλίμακα 0% - 0,25%, με τη Fed να αλλάζει ελάχιστα τη φρασεολογία της ανακοίνωσής της σε σύγκριση με την προηγούμενη συνεδρίασή της και να επαναλαμβάνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και εργαλεία που διαθέτει προκειμένου να στηρίξει την αμερικανική οικονομία. 

«Η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση συνεχίζουν να ανακάμπτουν αλλά παραμένουν σε επίπεδα χαμηλότερα σε σύγκριση με αυτά που βρίσκονταν στις αρχές του έτους», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ η απόφαση για διατήρηση αμετάβλητων των επιτοκίων ήταν ομόφωνη. 

Η συγκρατημένη στάση της Fed ήταν δεδομένη, με δεδομένο ότι η συνεδρίασή της συμπίπτει και με την επόμενη ημέρα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, με το θρίλερ, πάντως, για το ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου να φαίνεται ότι τελειώνει, καθώς ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

«Σήμα» της Fed για δύο αυξήσεις στα επιτόκια έως τα τέλη του 2023

Η τράπεζα αναθεώρησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό, το τρέχον έτος, στο 3,4%. Αναφορικά με τον ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αναμένει ένα ανοδικό ξέσπασμα, το οποίο θα φτάσει το 7%.