ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ο Ροχανί καλεί τον Μπάιντεν να μάθει από τα λάθη του Τραμπ

Το Ιράν ανοίγει την πόρτα του διαλόγου με τις ΗΠΑ σημειώνοντας πως η νέα αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να διορθώσει τα λάθη της διακυβέρνησης Τραμπ. Τι θα γινεί με τη συμφωνία για τα πυρηνικά.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να διορθώσει τα λάθη του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετά την ανακοίνωση της νίκης του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Ο αμερικανικός λαός είναι αντίθετος στη βλαπτική πολιτική του Τραμπ. Η νέα αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να διορθώσει τα προηγούμενα λάθη», τόνισε ο Ροχανί και πρόσθεσε πως «το Ιράν τάσσεται υπέρ της εποικοδομητικής συνεργασίας με τον κόσμο».

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευθεί να επαναφέρει τις ΗΠΑ στη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την οποία η Ουάσινγκτον υπέγραψε όταν ο ίδιος ήταν αντιπρόεδρος, εφόσον και η Τεχεράνη αρχίσει να τηρεί και πάλι τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή.

«Η ηρωική αντίσταση του ιρανικού λαού απέδειξε ότι η πολιτική άσκησης της μέγιστης πίεσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει», υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμένο περιπολικό Λος Άντζελες
ΔΙΕΘΝΗ

Φορτηγό παρέσυρε πλήθος σε πορεία υπέρ Ιράν στο Λος Άντζελες

Φορτηγό ενοικίασης έπεσε πάνω σε πλήθος που συμμετείχε σε πορεία υποστήριξης για το Ιράν στο Λος Άντζελες. Άγνωστο παραμένει αν υπήρξαν θύματα ή αν το περιστατικό ήταν εσκεμμένο, σύμφωνα με το KNBC.
Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις, αναφέρουν ακτιβιστές

Περισσότεροι από 500 νεκροί και 10.000 συλλήψεις καταγράφονται σε δύο εβδομάδες διαδηλώσεων στο Ιράν, σύμφωνα με την οργάνωση HRANA. Οι αρχές δεν επιβεβαιώνουν τα στοιχεία, ενώ κάνουν λόγο για ξένη υποκίνηση των ταραχών.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση σε ΗΠΑ για αντίποινα - 116 νεκροί σε διαδηλώσεις

Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ, ενώ το Ισραήλ βρίσκεται σε επιφυλακή. Ο Τραμπ τονίζει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στηρίξουν τους διαδηλωτές στο Ιράν.
Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη απειλεί ΗΠΑ και Ισραήλ, 116 καταγεγραμένοι νεκροί στις διαδηλώσεις

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου προειδοποίησε τον Τραμπ ότι παρέμβαση των ΗΠΑ θα φέρει αντίποινα κατά Ισραήλ και αμερικανικών βάσεων. 116 νεκροί στις διαδηλώσεις, η πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένει κομμένη.