Φώτο: Shutterstock

Ο Ερντογάν συνεχάρη με καθυστέρηση τον Μπάιντεν 

Ο Τούρκος πρόεδρος στο μήνυμά του τονίζει ότι η χώρα του είναι «αποφασισμένη» να συνεργαστεί στενά με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τελικά τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για τη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές, αν και χρειάστηκε αρκετές ημέρες προκειμένου να αποδεχθεί τη νίκη του υποψήφιου των Δημοκρατικών. .

Στο μήνυμά του, ο Ερντογάν επισήμανε την «αποφασιστικότητα» της Άγκυρας «να εργαστεί στενά με την αμερικανική διοίκηση» το επόμενο διάστημα, προσθέτοντας πως «η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία» μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσουν να συμβάλουν στην παγκόσμια ειρήνη.

«Οι προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο καθιστούν απαραίτητες την ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεών μας στη βάση του κοινού συμφέροντος και των κοινών αξιών», ανέφερε ο Ερντογάν στο μήνυμά του, που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν σε Τραμπ: «Σκιά» στις σχέσεις μας το ψήφισμα για την Αρμενία

Για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε ξανά την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Αρμενία έριξε βαριά «σκιά» στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.
ΔΙΕΘΝΗ

Στην αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας στοχεύουν Τραμπ - Ερντογάν

Βασιζόμενη στη στενή σχέση Τραμπ- Ερντογάν, η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στον Λευκό Οίκο θα έχει στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετά τα τελευταία γεγονότα που τη διατάραξαν.