Φώτο: Shutterstock

Αίγυπτος: Αύξηση 156% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, κατά την πανδημία

Η μεγάλη αυτή αύξηση παρατηρήθηκε στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, όπου τα 3,9 εκατομμύρια ηλεκτρονικών συναλλαγών αυξήθηκαν σε 9,9 εκατομμύρια.

Στα «θετικά» της πανδημίας πιστώνεται η αύξηση κατά 156% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Αίγυπτο, τους μήνες του κορονοϊού. Αυτό που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει η χώρα με τα διάφορα προγράμματα ενημέρωσης του κοινού, από το οποίο ζητούσε τα παλαιότερα χρόνια να εντείνουν την επαφή τους με το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις διαδικτυακές συναλλαγές, το «πέτυχε» τελικά ο COVID-19. 

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η «Αλ Αχράμ», η μεγάλη αυτή αύξηση παρατηρήθηκε στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, όπως ανέφερε η Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Αιγύπτου σε πρόσφατη έκθεσή της. Συγκεκριμένα, τα 3,9 εκατομμύρια ηλεκτρονικών συναλλαγών κατά τον Μάρτιο 2020 αυξήθηκαν σε 9,9 εκατομμύρια τον Οκτώβριο.

«Η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί πλέον το σημαντικότερο κίνητρο για τη μετάβαση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές», δήλωσε ο Μοχάμεντ Μουριντίν, πρώην διευθυντής έρευνας της Arab Bank. «Η πανδημία επιταχύνει τη διαδικασία μετάβασης στη νέα εποχή των ηλεκτρονικών συναλλαγών», τονίζει ο ίδιος ειδικός.

Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο που καταγράφει η εφημερίδα είναι ότι η Fawry, μια κορυφαία πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών στην Αίγυπτο, ανέφερε αύξηση κατά 99% στα καθαρά κέρδη της κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020. Η Cashcall, μια άλλη αιγυπτιακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών παρουσίασε επίσης τριπλασιασμό των πελατών της από την έναρξη της πανδημίας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν διπλασιάστηκε και η χρήση του διαδικτύου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε ποσοστό 92%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katar-qatar-kolpos-aravia
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα σελίδα ανοίγει στις σχέσεις του Κατάρ με τις χώρες του Κόλπου

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος, είχαν διέκοψαν από τον Ιούνιο του 2017 τις σχέσεις τους με το Κατάρ λόγω της συνεργασίας του με το Ιράν και την Τουρκία.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε τη συμφωνία οριοθέτησης AOZ με την Ελλάδα

Στην έκθεση που συνέταξε η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αναφέρεται ότι τα μέλη της - βουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι συμβαδίζει με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου.
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση ΗΠΑ για την ιστορική συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου

Η συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, εκτός από την ικανοποίηση των ΗΠΑ, προκάλεσε και την αντίδραση της Τουρκίας που έκανε λόγο για «ανύπαρκτη συμφωνία».