ΓΔ: 903.33 0.85% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αίγυπτος: Αύξηση 156% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, κατά την πανδημία

Η μεγάλη αυτή αύξηση παρατηρήθηκε στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, όπου τα 3,9 εκατομμύρια ηλεκτρονικών συναλλαγών αυξήθηκαν σε 9,9 εκατομμύρια.

Στα «θετικά» της πανδημίας πιστώνεται η αύξηση κατά 156% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Αίγυπτο, τους μήνες του κορονοϊού. Αυτό που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει η χώρα με τα διάφορα προγράμματα ενημέρωσης του κοινού, από το οποίο ζητούσε τα παλαιότερα χρόνια να εντείνουν την επαφή τους με το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις διαδικτυακές συναλλαγές, το «πέτυχε» τελικά ο COVID-19. 

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η «Αλ Αχράμ», η μεγάλη αυτή αύξηση παρατηρήθηκε στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, όπως ανέφερε η Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Αιγύπτου σε πρόσφατη έκθεσή της. Συγκεκριμένα, τα 3,9 εκατομμύρια ηλεκτρονικών συναλλαγών κατά τον Μάρτιο 2020 αυξήθηκαν σε 9,9 εκατομμύρια τον Οκτώβριο.

«Η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί πλέον το σημαντικότερο κίνητρο για τη μετάβαση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές», δήλωσε ο Μοχάμεντ Μουριντίν, πρώην διευθυντής έρευνας της Arab Bank. «Η πανδημία επιταχύνει τη διαδικασία μετάβασης στη νέα εποχή των ηλεκτρονικών συναλλαγών», τονίζει ο ίδιος ειδικός.

Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο που καταγράφει η εφημερίδα είναι ότι η Fawry, μια κορυφαία πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών στην Αίγυπτο, ανέφερε αύξηση κατά 99% στα καθαρά κέρδη της κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020. Η Cashcall, μια άλλη αιγυπτιακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών παρουσίασε επίσης τριπλασιασμό των πελατών της από την έναρξη της πανδημίας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν διπλασιάστηκε και η χρήση του διαδικτύου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε ποσοστό 92%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aigyptos-soykri
ΔΙΕΘΝΗ

Οι συνομιλίες Αιγύπτου - Τουρκίας έχουν σταματήσει προς το παρόν

Δεν υπάρχει αναθέρμανση των αιγυπτο-τουρκικών σχέσεων, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, σύμφωνα με τον οποίο, «οι συνομιλίες Αιγύπτου-Τουρκίας έχουν σταματήσει προς το παρόν».
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο δορυφόρους θα εκτοξεύσει η Αίγυπτος μέσα στον επόμενο χρόνο

Η Αιγυπτιακή Διαστημική Υπηρεσία ιδρύθηκε το 2018, αλλά οι αιγυπτιακές διαστημικές δραστηριότητες ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα, με τον δορυφόρο «Egypt Sat 1» το 2007, με τον «Egypt Sat 2A» το 2019 και τον «NARSSCUBE 1, 2» το 2019.
Askenazi-ypoyrgos-exvterikvn-israhl
ΔΙΕΘΝΗ

Μετά από 13 χρόνια υπουργός του Ισραήλ επισκέπτεται την Αίγυπτο

Η επίσκεψη αυτή στοχεύει μεταξύ άλλων να «εμβαθύνει τους μηχανισμούς γύρω από μια συμφωνία» στη Λωρίδα της Γάζας και να συζητηθούν ζητήματα ανοικοδόμησης του παλαιστινιακού θύλακα, ιδίως σε «διεθνές επίπεδο».