ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αυστηρά μέτρα στην Κύπρο λόγω έξαρσης του κορονοϊού

Την ώρα που ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες προβαίνουν σε προσεκτική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, στην Κύπρο συμβαίνει το αντίθετο. Υπό πίεση το σύστημα υγείας της χώρας.

Αυστηρότερα μέτρα για περιορισμό των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύπρο λαμβάνει από την Δευτέρα η κυπριακή κυβέρνηση. Πρόκειται στην ουσία για επέκταση σε ολόκληρη την Κύπρο των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται εδώ και δύο εβδομάδες στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, στα νέα αυστηρά μέτρα περιλαμβάνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις εννέα το βράδυ και το κλείσιμο των χώρων εστίασης από τις επτά. Την ίδια ώρα απαγορεύεται η συνάθροιση σε δημόσιους χώρους πέραν των δύο ατόμων, ενώ για τις οικίες ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στα 10 άτομα. Ο εκκλησιασμός επιτρέπεται με ανώτατο όριο τα 75 άτομα. 

Ανακοινώνοντας την αυστηροποίηση των μέτρων o υπουργός Υγείας Κωνσταντίνους Ιωάννου μίλησε για την μεγάλη πίεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα το σύστημα υγείας, αφού μόνο τον Νοέμβριο εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας 26 άτομα, ενώ 22 άνθρωποι έχασαν της ζωή τους. Σημειώνεται ότι όλους τους προηγούμενους μήνες έχασαν την ζωή τους λόγω κορονοϊού 26 άνθρωποι.

Η βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών που οδήγησε την κυπριακή κυβέρνηση στην λήψη αυστηρότερων μέτρων, αποτυπώνεται και στις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για τα νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία ξεπερνούν καθημερινά -και για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας- τα 200.

Διψήφια είναι και τα κρούσματα που ανακοινώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Η πραγματοποίηση των λεγόμενων rapid test γίνεται στο πλαίσιο της προσφάτως εφαρμοσθείσας στρατηγικής του υπουργείου Υγείας για συστηματική επιτήρηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση στην κατεχομένη Κύπρο φαίνεται να είναι πλήρως ελεγχόμενη με τις «αρχές» να ανακοινώνουν καθημερινά μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Θετική εξέλιξη η αναβάθμιση της Κύπρου από τον Οίκο «Moody’s»

Ο Οίκος Moody's αιτιολογεί την απόφασή του για αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Δημοκρατίας στη βάση της μείωσης της έκθεσης σε κινδύνους γεγονότων λόγω μείωσης των κινδύνων του τραπεζικού τομέα της Κύπρου.
united, nations, OHE, UN
ΔΙΕΘΝΗ

OHE: Kαταδίκασε τις «μονομερείς ενέργειες» Ερντογάν για το Κυπριακό

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδικάζει την ανακοίνωση που έκαναν στην Κύπρο ο Τούρκος και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σχετικά με το άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.
ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ: «Οπισθοδρόμηση» η στάση του Ερντογάν για το Κυπριακό

Η Καγκελάριος δήλωσε ότι σχετικά με την Κύπρο, ο Τούρκος Πρόεδρος, σε απόκλιση από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, εστιάζει αποκλειστικά σε μία λύση δύο κρατών, κάτι το οποίο βεβαίως δεν γίνεται αποδεκτό από την ελληνοκυπριακή πλευρά.