Φώτο: Shutterstock

Γερμανική απογοήτευση για το «Όχι» σε Αλβανία και Β. Μακεδονία

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Π. Αλτερμάιερ δήλωσε απογοητευμένος από την έκβαση της Συνόδου Κορυφής που αρνήθηκε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τη Βόρεια Μακεδόνια και την Αλβανία.

Λίγο πριν από το ταξίδι του στα Βαλκάνια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Πέτερ Αλτμάιερ, επέκρινε την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την περασμένη εβδομάδα, να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. «Είμαι απογοητευμένος από την έκβαση της Συνόδου Κορυφής», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξή του στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Bild.

«Είναι προς το συμφέρον μας να συνδέσουμε τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία με την ΕΕ και να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προσπάθειές τους για τη δημοκρατία και τη σταθερότητα. Οι ενταξιακές συνομιλίες θα πρέπει να ξεκινήσουν σύντομα», τόνισε ο κ. Αλτμάιερ, ο οποίες επισκέπτεται, σήμερα και αύριο, 21 και 22 Οκτωβρίου, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Mε υψηλές προσδοκίες στη σκιά του κορονοϊού ξεκινά η γερμανική προεδρία στην ΕΕ

Με σύνθημα «από κοινού, να κάνουμε την Ευρώπη και πάλι ισχυρή», η Γερμανία αναλαμβάνει την ερχόμενη Τετάρτη 1η Ιουλίου, εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης, την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανική προεδρία: Τελευταία ευκαιρία για τη Μέρκελ

Σπάνια οι προσδοκίες από μια εξάμηνη προεδρία της ΕΕ ήταν τόσο μεγάλες όσο αυτή τη φορά. Η γερμανική προεδρία θα είναι καθοριστική για το μέλλον της Ένωσης, αλλά και την πολιτική παρακαταθήκη της Ά. Μέρκελ.