ΓΔ: 911.98 0.06% Τζίρος: 1.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:43:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γερμανική απογοήτευση για το «Όχι» σε Αλβανία και Β. Μακεδονία

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Π. Αλτερμάιερ δήλωσε απογοητευμένος από την έκβαση της Συνόδου Κορυφής που αρνήθηκε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τη Βόρεια Μακεδόνια και την Αλβανία.

Λίγο πριν από το ταξίδι του στα Βαλκάνια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Πέτερ Αλτμάιερ, επέκρινε την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την περασμένη εβδομάδα, να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. «Είμαι απογοητευμένος από την έκβαση της Συνόδου Κορυφής», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξή του στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Bild.

«Είναι προς το συμφέρον μας να συνδέσουμε τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία με την ΕΕ και να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προσπάθειές τους για τη δημοκρατία και τη σταθερότητα. Οι ενταξιακές συνομιλίες θα πρέπει να ξεκινήσουν σύντομα», τόνισε ο κ. Αλτμάιερ, ο οποίες επισκέπτεται, σήμερα και αύριο, 21 και 22 Οκτωβρίου, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily_recovery_fund
ΔΙΕΘΝΗ

Tο συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας «παγώνει» το Ταμείο Ανάκαμψης

Οι επικριτές της γερμανικής συμμετοχής στο Ταμείο Ανάκαμψης εκφράζουν, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, το φόβο ότι τα οικονομικά αδύναμα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν τα δάνειά τους στο Ταμείο.
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποιημένη η Μέρκελ για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο

Η Άγγελα Μέρκελ ευχαρίστησε την Ελλάδα και την Κύπρο, τις οποίες, όπως είπε, αφορούν κυρίως οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και οι οποίες, ως γείτονες της Τουρκίας, είναι εκτεθειμένες σε αυτή την κατάσταση.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανέπαφη έχει μείνει η γερμανική οικονομία από την πανδημία

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Π. Αλτμάιερ ανέφερε πως το 2020 χρεοκόπησαν λιγότερες επιχειρήσεις από την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας πως καμία γερμανική εταιρεία δεν πρέπει να φοβάται για την βιωσιμότητά της.