ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γερμανική απογοήτευση για το «Όχι» σε Αλβανία και Β. Μακεδονία

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Π. Αλτερμάιερ δήλωσε απογοητευμένος από την έκβαση της Συνόδου Κορυφής που αρνήθηκε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τη Βόρεια Μακεδόνια και την Αλβανία.

Λίγο πριν από το ταξίδι του στα Βαλκάνια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Πέτερ Αλτμάιερ, επέκρινε την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την περασμένη εβδομάδα, να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. «Είμαι απογοητευμένος από την έκβαση της Συνόδου Κορυφής», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξή του στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Bild.

«Είναι προς το συμφέρον μας να συνδέσουμε τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία με την ΕΕ και να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προσπάθειές τους για τη δημοκρατία και τη σταθερότητα. Οι ενταξιακές συνομιλίες θα πρέπει να ξεκινήσουν σύντομα», τόνισε ο κ. Αλτμάιερ, ο οποίες επισκέπτεται, σήμερα και αύριο, 21 και 22 Οκτωβρίου, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανέπαφη έχει μείνει η γερμανική οικονομία από την πανδημία

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Π. Αλτμάιερ ανέφερε πως το 2020 χρεοκόπησαν λιγότερες επιχειρήσεις από την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας πως καμία γερμανική εταιρεία δεν πρέπει να φοβάται για την βιωσιμότητά της.
ΔΙΕΘΝΗ

Mε υψηλές προσδοκίες στη σκιά του κορονοϊού ξεκινά η γερμανική προεδρία στην ΕΕ

Με σύνθημα «από κοινού, να κάνουμε την Ευρώπη και πάλι ισχυρή», η Γερμανία αναλαμβάνει την ερχόμενη Τετάρτη 1η Ιουλίου, εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης, την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.