ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ananeosimes piges energeias-ape-energeia-fotovoltaika-aiolika
Φώτο: Shutterstock

Συμφωνία Enel Green Power - Novartis για αγορά ενέργειας μέσω ΑΠΕ

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα είναι 10ετής, ενώ μπορεί να ανανεωθεί αυτόματα, ενώ θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον Ιανουάριο του 2022.

Η Enel Green Power, η θυγατρική εταιρία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ομίλου Enel και η Novartis, η παγκόσμια εταιρία φαρμάκων, υπέγραψαν 10ετή, 100% ανανεώσιμη Συμφωνία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Virtual Power Purchase Agreementt, VPPA) για 78 MW ανανεώσιμης ενέργειας. Αυτή η Παν-Eυρωπαϊκή VPPA θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022 και θα βοηθήσει τη Novartis να επιτύχει τους στόχους της για 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια και για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στις Ευρωπαϊκές της δραστηριότητες έως το 2025.

Η ενέργεια μέσω αυτού του VPPA θα παραχθεί από το αιολικό πάρκο TICO 179,9 MW, που βρίσκεται στην Ισπανική επαρχία Σαραγόσα, το οποίο θα λειτουργήσει στις αρχές του 2022. Μέσω της συμφωνίας, η ανανεώσιμη ενέργεια που παρέχεται στη Novartis θα αποφύγει τις ετήσιες εκπομπές περίπου 96.400 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα. 

«Η Novartis είναι κορυφαία εταιρεία σε θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας. Ως Enel Green Power, είμαστε πολύ περήφανοι να είμαστε στρατηγικοί εταίροι και «Πράσινος Παράγοντας» (Green Enabler) μέρος ενός σημαντικού ορόσημου στο ταξίδι τους να είναι ουδέτεροι ως προς τον άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες και την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας», δήλωσε ο Javier Vaquerizo, Επικεφαλής του Παγκόσμιου Εμπορικού Γραφείου της Enel Green Power. «Με αυτήν τη συμφωνία, η Novartis παρουσιάζει τις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν οι πανευρωπαϊκές VPPA σε εταιρείες που έχουν δεσμευτεί να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή στην ήπειρο».

«Στη Novartis, η περιβαλλοντική βιωσιμότητα συμφωνεί με τον σκοπό μας να επανασχεδιάσουμε τα φάρμακα για να βελτιώσουμε και να επεκτείνουμε τη ζωή των ανθρώπων», δήλωσε ο Montse Montaner, Διευθύνων Σύμβουλος Βιωσιμότητας της Novartis. «Η ενεργειακή απόδοση και οι λύσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της στρατηγικής μας για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Enel Green Power και άλλους συνεργάτες με κοινές ιδέες στο ταξίδι μας για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Αυτή η συμφωνία είναι μέρος της δέσμευσης της Novartis για περιβαλλοντική βιωσιμότητα βοηθώντας να καταστήσει την εταιρεία ενεργειακή και ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή. Η εταιρεία στοχεύει στην προώθηση της βιωσιμότητας μέσω των δραστηριοτήτων της, καθώς και εκείνων των προμηθευτών της, και έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών της στο κλίμα, τα απορρίμματα και το νερό. Η Novartis δεσμεύεται να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τους πόρους και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG), οι οποίες επηρεάζουν το κλίμα.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Enel: Νέα μοντέλα και λύσεις για την ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου

Όπως σημειώνει η εταρεία το υδρογόνο που θα παραχθεί «μπορεί αφενός να συμβάλει στην απανθρακοποίηση, και αφετέρου να τροφοδοτεί απευθείας τους ηλεκτρολύτες με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
Germany-Electric Cars
ΔΙΕΘΝΗ

Λύση στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δίνει η ηλιακή ενέργεια

Οι ειδικοί τονίζουν τις σημαντικές δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, όπου χάρη στα ηλιακά πάνελ που θα υπάρχουν στην οροφή του αυτοκινήτου, θα επιτρέπεται η πλήρωση της ηλεκτρικής ενέργειας.
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκαταλείπει τον άνθρακα η Αυστραλία και στρέφεται σε ανανεώσιμες πηγές

Η Αυστραλία είναι εδώ και πολύ καιρό μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς και εξαγωγούς άνθρακα παγκοσμίως και πολλές κυβερνήσεις αντιστέκονταν στις πιέσεις να περιοριστεί η δραστηριότητα του άνθρακα στο ενεργειακό της μείγμα.