Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 30% των κρουσμάτων στην Αμερική τον Νοέμβριο

Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στις ΗΠΑ, με περισσότερα από 150.000 κρούσματα καθημερινά, ενώ για το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου τα κρούσματα έφθασαν στα 6 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα κρούσματα Covid-19 αυξήθηκαν κατά 30% στην αμερικανική ήπειρο τον Νοέμβριο, προειδοποίησε σήμερα ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Τον Νοέμβριο, «καταγράφηκαν περισσότερες από 6 εκατομμύρια νέες μολύνσεις» στο σύνολο της ηπείρου, σύμφωνα με τη διευθύντρια του Οργανισμού Καρίσα Έτιεν. Το σύνολο των κρουσμάτων στην αμερικανική ήπειρο αυξήθηκε από τα 20,5 εκατομμύρια στα τέλη Οκτωβρίου σε σχεδόν 27 εκατομμύρια στα τέλη Νοεμβρίου. Αυτά τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν κυρίως «ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφηκαν στη Βόρεια Αμερική».

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται θετικοί στην Covid-19 καθημερινά στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται περαιτέρω αύξηση των μολύνσεων μετά τους πρόσφατους εορτασμούς για τη γιορτή των Ευχαριστιών, με εκατομμύρια Αμερικανούς να έχουν μετακινηθεί.

Ο Καναδάς, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Κούβα καταγράφουν επίσης ανησυχητικές αυξήσεις στον αριθμό των μολύνσεων. Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας προέτρεψε να συνεχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα καραντίνας, η χρήση της μάσκας και η κοινωνική αποστασιοποίηση. «Έχουμε εργαλεία στη διάθεσή μας, ας τα χρησιμοποιήσουμε», κάλεσε ο οργανισμός.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Έναν χρόνο μετά, γρίφος παραμένει ακόμα η προέλευση της Covid-19

Μολονότι είναι σαφές πως η επιδημία εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 στη μεγάλη αγορά Χουανάν της Ουχάν, όπου πωλούνταν ζωντανά άγρια ζώα, η προέλευση του νέου κορονοϊού δεν εντοπίζεται ωστόσο απαραιτήτως εκεί.