ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
Φωτο: Shutterstock

Για ποιο λόγο στην Ιταλία μπορεί να μην γίνουν εγκαίρως οι εμβολιασμοί

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει υπάρξει από την ιταλική κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί, ωστόσο εκφράζονται ανησυχίες για το αν θα υπάρξει το αναγκαίο προσωπικό.

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer έφτασαν στην Ιταλία όπου και θα διανεμηθεί στις διάφορες περιφέρειες της χώρας, ενώ έχει κινητοποιηθεί και ο στρατός καθώς η διατήρηση του εμβολίου που χρειάζεται εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, θα γίνει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο που βρίσκεται έξω από την Ρώμη. Ωστόσο ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει για την πραγματοποίηση των εμβολιασμών στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το μέχρι τώρα χρονοδιάγραμμα πάντως, ο εμβολιασμός των Ιταλών αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021, υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν και παρτίδες άλλων εταιριών, όπως της Moderna και της AstraZaneca, όμως το βασικό πρόβλημα είναι πως ακόμα δεν υπάρχει το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να μπορέσουν να γίνουν τα εμβόλια όπως αναφέρουν πολλοί σχολιαστές στη γειτονική χώρα.

Επίσης όπως αναφέρει η Deutsche Welle, πολλοί υπογραμμίζουν ότι δεν είναι και απόλυτα βέβαιο ότι οι μέχρι τώρα υποσχέσεις και εξαγγελίες θα τηρηθούν. Φτάνει να σκεφθεί κανείς ότι λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και μεγάλων καθυστερήσεων, στην Ιταλία δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης. Παράλληλα, όλοι ελπίζουν, να μην υπάρξει και τρίτο κύμα μολύνσεων τον Ιανουάριο, διότι θα ήταν όλα πιο δύσκολα, ενώ ήδη έχει περάσει στην Ευρώπη το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε πρόσφατα στη Βρετανία.

Πάντως αύριο θα εμβολιαστούν πέντε γιατροί, νοσοκόμοι και ερευνητές στην ιταλική πρωτεύουσα, στο νοσοκομείο λοιμωδών νοσημάτων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι, δίνοντας ένα συμβολικό μήνυμα, για την ανάγκη προστασίας όσων δίνουν συνεχώς μάχη κατά του ιού στην πρώτη γραμμή.

Και τον Ιανουάριο άλλωστε, η άμεση προτεραιότητα θα δοθεί σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ηλικιωμένους που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας. Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Ματαρέλα έχει δηλώσει ότι θα εμβολιαστεί, όπως και ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί η σχετική ημερομηνία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προστατεύουν 100% από επιπλοκές και θάνατο

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας υπογραμμίζει ότι «τα σκευάσματα κατά της covid 19, μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου, προστατεύουν σε ποσοστό που αγγίζει το 80% από την μόλυνση.
ΔΙΕΘΝΗ

Μέχρι τον Ιούλιο θα έχει εμβολιαστεί το 60% των κατοίκων της Ιταλίας

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας ανέφερε ότι, με τον ρυθμό αυτό, υπολογίζεται ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί με την πρώτη και τη δεύτερη δόση των σκευασμάτων κατά της covid-19, το 60% των κατοίκων της χώρας.