ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

ΕΕ: Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Οι 27 χώρες - μέλη θα έχουν επομένως 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο έχει κριθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αγοράσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι 27 χώρες - μέλη θα έχουν επομένως 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο έχει κριθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, πρόσθεσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Νωρίτερα, θετικά μηνύματα εξέπεμπε η γερμανική φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία αναμένει ότι θα παραχθεί σύντομα ένας μεγαλύτερος αριθμός δόσεων του εμβολίου για τον κορονοϊό (το οποίο ανέπτυξαν οι εταιρείες ΒionTech και Pfizer) και θα είναι σύντομα διαθέσιμος στη Γερμανία.

«Βλέπουμε τους πρώτους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό στη Γερμανία έξι ημέρες μετά την έγκριση (του εμβολίου των ΒionTech και Pfizer) και θα έχουμε σημαντικά περισσότερους εμβολιασμούς τον Ιανουάριο, διότι παραδίδονται όλο και περισσότερες από τις ποσότητες που παραγγέλθηκαν από το κράτος. Και αυτό γίνεται διότι οι κατασκευαστές του εμβολίου (ΒionTech και Pfizer) τα έχουν προπαραγάγει», δήλωσε ο Χαν Στόιτελ, πρόεδρος της Ένωσης Ερευνητών Κατασκευαστών Φαρμάκων (VFA) στην Rheinische Post.

«Κάθε επιπλέον κατασκευαστής που θα λαμβάνει έγκριση θα μπει επίσης γρήγορα στην αγορά με προπαρασκευασμένες παρτίδες», προέβλεψε ο Στόιτελ, ο οποίος τόνισε επίσης ότι «οι δυνατότητες παραγωγής του εμβολίου για τον κορονοϊό αυξάνονταν παντού στη Γερμανία, για παράδειγμα στο Μάιντς, το Μάρμπουργκ, το Ντεσάου και το Τίπινγκεν». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ