ΓΔ: 2671.06 -0.59% Τζίρος: 146.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:32:45
Ολλανδικό Κοινοβούλιο

Ολλανδία: Το συντομότερο ο εμβολιασμός του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού

Πρώτοι προβλέπεται να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, σε ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες και οι νοσηλευτές που φροντίζουν ασθενείς κατ' οίκον, εκτός από το νοσοκομειακό προσωπικό.

Η Ολλανδία θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό 30.000 μελών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού πρώτης γραμμής το συντομότερο δυνατόν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις επειδή βρίσκεται πίσω από άλλες χώρες της ΕΕ ως προς την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Προηγουμένως η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θα ξεκινούσε στις 8 Ιανουαρίου, το αργότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Πρώτοι προβλέπεται να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, σε ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες και οι νοσηλευτές που φροντίζουν ασθενείς κατ' οίκον, εκτός από το νοσοκομειακό προσωπικό.

Ωστόσο, ακόμη παραμένει ασαφές πότε θα γίνουν αυτοί οι εμβολιασμοί με το υπουργείο να αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις την Δευτέρα. Εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα συνδικάτα και τα νοσοκομεία ασκούν πιέσεις για τον άμεσο εμβολιασμό των εργαζόμενων πρώτης γραμμής στον τομέα υγείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουνούπι στο δέρμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ένας άνθρωπος πέθανε σε νοσοκομείο της Ολλανδίας από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με το RIVM, που ανακοίνωσε πως συνολικά τρία άτομα είναι πιθανό να έχουν προσβληθεί. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.
Ορίζοντας Χάρισμπουργκ Πενσυλβανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ιλαρά στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ

Δύο ανεμβολίαστοι κάτοικοι του Λάνκαστερ στην Πενσιλβάνια πέθαναν από ιλαρά, οι πρώτοι θάνατοι εδώ και 35 χρόνια στην πολιτεία. Έχουν καταγραφεί 393 κρούσματα φέτος. Οι αρχές τονίζουν τη σοβαρότητα της νόσου και την αναγκαιότητα εμβολιασμού.
Σημαία Eurovision
ΔΙΕΘΝΗ

Η AvroTros της Ολλανδίας θα μποϊκοτάρει την Eurovision 2027

Ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας AvroTros ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει και το 2027 τη Eurovision λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ και της απουσίας αυστηρών κανόνων για αποκλεισμό χωρών με εμπλοκή σε στρατιωτικές συγκρούσεις.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά χώρες ζητούν από το Ισραήλ να σταματήσει τους εποικισμούς στη Δ. Όχθη

Επτά χώρες κάλεσαν το Ισραήλ να σταματήσει την επέκταση εποικισμών στη Δυτική Όχθη και να αποσύρει την πρόσκληση για νέα ακίνητα, τονίζοντας ότι η κίνηση υπονομεύει τη λύση δύο κρατών και εντείνει την αστάθεια στην περιοχή.