ΓΔ: 815.1 -0.24% Τζίρος: 78.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Φεύγει από τη Ρωσία η Honda το 2022 - Μεγάλη η πτώση στις πωλήσεις της

H Honda, η οποία δεν διαθέτει εργοστάσια στη Ρωσία πούλησε μόλις 79 οχήματα στη Ρωσία τον περασμένο μήνα, μια πτώση 50% σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Φεύγει από τη Ρωσία η θυγατρική εταιρεία της Honda Motor Co το 2022 στην προσπάθειά της να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, θα διατηρήσει την παρουσία της στη ρωσική αγορά με πωλήσεις μοτοσικλετών και με τις δραστηριότητές που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση μετά την πώληση των οχημάτων της.

Σε αντίθεση με άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Toyota και η Nissan, η Honda, η οποία δεν διαθέτει εργοστάσια στη Ρωσία πούλησε μόλις 79 οχήματα στη Ρωσία τον περασμένο μήνα, μια πτώση 50% σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι πωλήσεις της Honda από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο μειώθηκαν κατά 15%, σε 1.383 οχήματα. Πάνω από 1,3 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα πωλήθηκαν στη Ρωσία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alexei_Navalni
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Θα απαντήσουμε στις κυρώσεις της ΕΕ για Ναβάλνι

Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο διπλωματική πηγή αντιπροσωπείας, μιας εκ των χωρών της ΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μετέδωσε ότι οι πρέσβεις των 27 χωρών μελών της ΕΕ κατέληξαν στις κυρώσεις που θα επιβάλουν.