ΓΔ: 774.8 0.17% Τζίρος: 54.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε η Βουλή στην κυβέρνηση Κόντε 

Την αποχή επέλεξαν τα μέλη του κόμματος «Ζωντανή Ιταλία» του Ματέο Ρέντσι, ενώ αύριο πραγματοποιείται η κρίσιμη ψηφοφορία στη Γερουσία. 

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έλαβε απόψε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή της Ρώμης, καθώς 321 βουλευτές υπερψήφισαν την κυβέρνηση, 259 την καταψήφισαν και 27 απείχαν από την ψηφοφορία.

Όπως είχαν ήδη κάνει γνωστό, τα μέλη του κόμματος "Ζωντανή Ιταλία", του Ματέο Ρέντσι, επέλεξαν την αποχή και το ίδιο ενδέχεται να συμβεί αύριο στην Γερουσία.

Ως γνωστόν, η αυριανή ψήφος των γερουσιαστών θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της κυβέρνησης Κόντε. Τις τελευταίες ώρες, πολλοί αναλυτές θεωρούν πιθανό ότι η κυβερνητική συμμαχία θα καταφέρει να εξασφαλίσει και αύριο την μάχη της Γερουσίας, χωρίς όμως, να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία των εκατόν εξήντα ενός ψήφων.

Η κρίση στην ιταλική κυβέρνηση ξεκίνησε όταν δύο υπουργοί που ανήκουν στο κόμμα του Ρέντσι υπέβαλαν την παραίτησή τους, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σημαντικό μέρος της κόντρας με τον Κόντε οφείλεται στην χρήση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάπτυξης που θα λάβει η χώρα και ανέρχονται στο επίπεδο των 200 δισ. ευρώ. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μάριο Ντράγκι ανέλαβε και τυπικά τη διάσωση της ιταλικής οικονομίας

Οι υπουργοί της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι είναι πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής αλλά και τεχνοκράτες, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για ένα «μικτό κυβερνητικό σχήμα».