ΓΔ: 774.8 0.17% Τζίρος: 54.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Κίνδυνος για υποτίμηση του ρουμανικού νομίσματος έναντι του ευρώ

Υποτίμηση του ρουμανικού νομίσματος έναντι του ευρώ και αύξηση του ασφάλιστρου κινδύνου της Ρουμανίας προβλέπει για το επόμενο 12μηνο η CFA Ρουμανίας.

Υποτίμηση του ρουμανικού νομίσματος τους επόμενους δώδεκα μήνες έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και αύξηση του ασφάλιστρου κινδύνου της Ρουμανίας “βλέπει” ο οργανισμός CFA Ρουμανίας, στον οποίο μετέχουν ως μέλη πάνω από 200 επαγγελματίες του τραπεζικού κλάδου, της διαχείρισης ενεργητικού (asset management) και των ασφαλειών, καθώς και εκπρόσωποι ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity), συνταξιοδοτικών ταμείων και άλλων επενδυτικών παραγόντων.

«Όσον αφορά τη συναλλαγματική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος της Ρουμανίας έναντι του ευρώ, πάνω από το 75% των συμμετεχόντων (σ.σ. των μελών της CFA) αναμένουν υποτίμηση του λέι τους επόμενους 12 μήνες (σε σύγκριση με την παρούσα αξία). Έτσι, η μέση τιμή των προβλέψεων για τον ορίζοντα των έξι μηνών είναι 4,7967, ενώ για τον δωδεκάμηνο ορίζοντα η μέση αξία διαμορφώνεται σε 4,8471» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο δείκτης μακροοικονομικής εμπιστοσύνης της CFA Ρουμανίας σημείωσε αύξηση κατά 4,8 μονάδες σε σχέση με τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε σε 47,6 μονάδες, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 κατέγραψε μείωση 2,9 μονάδων.

Η CFA Ρουμανίας είναι το επίσημα αναγνωρισμένο μέλος του CFA Institute. Η CFA Ρουμανίας έχει σήμερα πάνω από 200 μέλη. Η πιστοποίηση CFA είναι η ανώτερη επαγγελματική πιστοποίηση στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πιστοποίηση απονέμεται από το CFA Institute, έναν οργανισμό που αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 155.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μέτρα για τη στήριξη οικονομίας και επιχειρήσεων παίρνει η Ρουμανία

Τα πιο σημαντικά μέτρα που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ευέλικτες κατανομές μεταξύ ταμείων και ευέλικτα κονδύλια μεταξύ των επιχειρησιακών προγραμμάτων, που υποστηρίζουν όλες τις ρουμανικές επιχειρήσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Πρόστιμα στους πολίτες που δεν προστατεύονται από τον κοροναϊό

Ένας άνδρας στη Ρουμανία συνελήφθη και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.000 ευρώ για τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας για όσους επέστρεψαν στη χώρα από περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα κοροναϊού.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Προβλέπεται επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης το 2020

Οικονομικοί αναλυτές από την UniCredit Bank εμφανίζονται σχετικά απαισιόδοξοι για την προοπτική της ρουμανικής οικονομίας το τρέχον έτος, τοποθετώντας τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στο 2,6%, έναντι του αρχικά εκτιμώμενου 4,2%.
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 1,72 εκατ. τουρίστες στο Βουκουρέστι το α' δεκάμηνο του 2019

Σύμφωνα με το INS, το α' δεκάμηνο του 2019, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία στο Βουκουρέστι ανήλθε σε 2,99 εκατομμύρια με τις περισσότερες από αυτές να καταγράφονται τον Οκτώβριο του 2019 (343.720).