ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:13:17 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Κίνδυνος για υποτίμηση του ρουμανικού νομίσματος έναντι του ευρώ

Υποτίμηση του ρουμανικού νομίσματος έναντι του ευρώ και αύξηση του ασφάλιστρου κινδύνου της Ρουμανίας προβλέπει για το επόμενο 12μηνο η CFA Ρουμανίας.

Υποτίμηση του ρουμανικού νομίσματος τους επόμενους δώδεκα μήνες έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και αύξηση του ασφάλιστρου κινδύνου της Ρουμανίας “βλέπει” ο οργανισμός CFA Ρουμανίας, στον οποίο μετέχουν ως μέλη πάνω από 200 επαγγελματίες του τραπεζικού κλάδου, της διαχείρισης ενεργητικού (asset management) και των ασφαλειών, καθώς και εκπρόσωποι ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity), συνταξιοδοτικών ταμείων και άλλων επενδυτικών παραγόντων.

«Όσον αφορά τη συναλλαγματική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος της Ρουμανίας έναντι του ευρώ, πάνω από το 75% των συμμετεχόντων (σ.σ. των μελών της CFA) αναμένουν υποτίμηση του λέι τους επόμενους 12 μήνες (σε σύγκριση με την παρούσα αξία). Έτσι, η μέση τιμή των προβλέψεων για τον ορίζοντα των έξι μηνών είναι 4,7967, ενώ για τον δωδεκάμηνο ορίζοντα η μέση αξία διαμορφώνεται σε 4,8471» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο δείκτης μακροοικονομικής εμπιστοσύνης της CFA Ρουμανίας σημείωσε αύξηση κατά 4,8 μονάδες σε σχέση με τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε σε 47,6 μονάδες, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 κατέγραψε μείωση 2,9 μονάδων.

Η CFA Ρουμανίας είναι το επίσημα αναγνωρισμένο μέλος του CFA Institute. Η CFA Ρουμανίας έχει σήμερα πάνω από 200 μέλη. Η πιστοποίηση CFA είναι η ανώτερη επαγγελματική πιστοποίηση στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πιστοποίηση απονέμεται από το CFA Institute, έναν οργανισμό που αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 155.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ξανά «στο τραπέζι» η προσχώρηση Βουλγαρίας, Ρουμανίας στον χώρο Σένγκεν

Οι δύο χώρες σημειώνουν πως έχουν εκπληρώσει όλους τις προϋποθέσεις και η αναμονή έχει μετατραπεί σε έναν «ατελείωτο εφιάλτη». Την ερχόμενη εβδομάδα η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Πλοίο με ουκρανικό καλαμπόκι απέπλευσε από το λιμάνι της Κωστάντζας

Η Ρουμανία δίνει διέξοδο στις εξαγωγές της Ουκρανίας η οποία πριν τον πόλεμο έκανε εξαγωγές 4,5 εκατομμυρίων τόνων αγροτικών προϊόντων μηνιαίως καλύπτοντας μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής σε σίτο και ηλιέλαιο.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Ζητά τη βοήθεια της ΕΕ λόγω έξαρσης των κρουσμάτων COVID-19

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί στη χώρα 200 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Ολλανδία, 50 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Πολωνία, 5.200 φιαλίδια μονοκλωνικών αντισωμάτων από την Ιταλία, 15 αναπνευστήρες και 8 συμπυκνωτές οξυγόνου από τη Δανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Μέτρα για τη στήριξη οικονομίας και επιχειρήσεων παίρνει η Ρουμανία

Τα πιο σημαντικά μέτρα που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ευέλικτες κατανομές μεταξύ ταμείων και ευέλικτα κονδύλια μεταξύ των επιχειρησιακών προγραμμάτων, που υποστηρίζουν όλες τις ρουμανικές επιχειρήσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Πρόστιμα στους πολίτες που δεν προστατεύονται από τον κοροναϊό

Ένας άνδρας στη Ρουμανία συνελήφθη και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.000 ευρώ για τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας για όσους επέστρεψαν στη χώρα από περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα κοροναϊού.