ΓΔ: 787.43 1.63% Τζίρος: 68.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μηδενική ανοχή από το Πεκίνο σε χειραγώγηση των μετοχών

H αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας της Χρηματαγοράς θα συνεργαστεί και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, για να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας των εισηγμένων εταιρειών.

H αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας της Χρηματαγοράς στην Κίνα (CSRC) δεσμεύτηκε για την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων αναφορικά με τη βελτίωση της ποιότητας των εταιρειών που έχουν εισαχθεί στα χρηματιστήρια της Κίνας, υιοθετώντας μία πολιτική «μηδενικής ανοχής» για ανάρμοστη χειραγώγηση μετοχών.

H CSRC θα εξακολουθήσει να βελτιώνει το πλαίσιο των κανονισμών σχετικά με τις εισηγμένες εταιρείες, λαμβάνοντας υπόψη της, τις καλύτερες πρακτικές της διεθνούς αγοράς, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιαν Κινγκμίν, αντιπροέδρου της επιτροπής, στη διάρκεια ενός πρόσφατου φόρουμ.

Η επιτροπή θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να οριοθετήσει μία ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή, μεταξύ της καινοτομίας και της άσκησης εποπτείας, υποστηρίζοντας την -υψηλής ποιότητας- ανάπτυξη των εισηγμένων εταιρειών, μέσω της βελτιστοποίησης της άσκησης διοίκησης, με την ταυτόχρονη ενίσχυση της εφαρμογής του νόμου, για την πρόληψη συστημικών κινδύνων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιαν.

Η Κίνα έχει υιοθετήσει μία σειρά από τεχνολογικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων της χρήσης μεγάλου όγκου πληροφοριών και δεδομένων, αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης, για να παρουσιάσει το προφίλ των εισηγμένων εταιρειών στα κινεζικά χρηματιστήρια, αλλά και να εντοπίσει πιθανές παρατυπίες.

Η επιτροπή θα συνεργαστεί και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, για να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας των εισηγμένων εταιρειών, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kina-diodia
ΔΙΕΘΝΗ

Ψηφιακά διόδια στην Κίνα για να μειώσουν την περιβαλλοντική μόλυνση

Να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να δημιουργήσουν υποδομές παροτρύνει τις τουριστικές περιοχές το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών. Πάνω από 200 εκατ. οι οδηγοί που καταβάλλουν διόδια ψηφιακά στην Κίνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Ενίσχυση συνεργασίας του Πεκίνου με τον ΟΟΣΑ σε ζητήματα φορολογίας

Η Κίνα και ο ΟΟΣΑ θα υποστηρίξουν από κοινού, την παγκόσμια φορολογική διακυβέρνηση για την ψηφιακή οικονομία. Οι δύο πλευρές θα βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες για να ενισχύσουν τη συλλογή φόρων.