ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μηδενική ανοχή από το Πεκίνο σε χειραγώγηση των μετοχών

H αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας της Χρηματαγοράς θα συνεργαστεί και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, για να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας των εισηγμένων εταιρειών.

H αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας της Χρηματαγοράς στην Κίνα (CSRC) δεσμεύτηκε για την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων αναφορικά με τη βελτίωση της ποιότητας των εταιρειών που έχουν εισαχθεί στα χρηματιστήρια της Κίνας, υιοθετώντας μία πολιτική «μηδενικής ανοχής» για ανάρμοστη χειραγώγηση μετοχών.

H CSRC θα εξακολουθήσει να βελτιώνει το πλαίσιο των κανονισμών σχετικά με τις εισηγμένες εταιρείες, λαμβάνοντας υπόψη της, τις καλύτερες πρακτικές της διεθνούς αγοράς, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιαν Κινγκμίν, αντιπροέδρου της επιτροπής, στη διάρκεια ενός πρόσφατου φόρουμ.

Η επιτροπή θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να οριοθετήσει μία ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή, μεταξύ της καινοτομίας και της άσκησης εποπτείας, υποστηρίζοντας την -υψηλής ποιότητας- ανάπτυξη των εισηγμένων εταιρειών, μέσω της βελτιστοποίησης της άσκησης διοίκησης, με την ταυτόχρονη ενίσχυση της εφαρμογής του νόμου, για την πρόληψη συστημικών κινδύνων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιαν.

Η Κίνα έχει υιοθετήσει μία σειρά από τεχνολογικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων της χρήσης μεγάλου όγκου πληροφοριών και δεδομένων, αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης, για να παρουσιάσει το προφίλ των εισηγμένων εταιρειών στα κινεζικά χρηματιστήρια, αλλά και να εντοπίσει πιθανές παρατυπίες.

Η επιτροπή θα συνεργαστεί και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, για να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας των εισηγμένων εταιρειών, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France στο Πεκίνο

Το πλήρωμα της πτήσης AF393, ενός Boeing-777, «αποφάσισε να επιστρέψει στο Πεκίνο έπειτα από 14 λεπτά πτήσης έπειτα από τον εντοπισμό ενός τεχνικού προβλήματος», εξηγεί ο αερομεταφορέας σε ένα δελτίο τύπου.
biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Προτεραιότητα για τον Τζο Μπάιντεν η αντιμετώπιση της Κίνας. Η σημασία της AUKUS

Ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνει πως έχει επικεντρωθεί στον ανταγωνισμό με την Κίνα και η συμφωνία με Αυστραλία και Βρετανία αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ θα προχωρούν σε συμμαχίες ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Κίνδυνος να περάσει σε δεύτερη μοίρα η Ευρώπη.
China, Kina, Real Estate, Evergrande
ΔΙΕΘΝΗ

Fitch: «Βόμβα» για την Κίνα η κατάρρευση της εταρείας Evergrande

Ο οίκος σε έκθεσή του για τον κινεζικό όμιλο real estate τονίζει ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία του θα οδηγούσε σε αύξηση του πιστωτικού ρίσκου για αρκετούς τομείς και κυρίως για τις μικρές τράπεζες της Κίνας.