ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κινέζικα νομίσματα yuan
Στοίβες κινεζικών νομισμάτων και χαρτονόμισμα γουάν σε οικονομικό φόντο.

Μηδενική ανοχή από το Πεκίνο σε χειραγώγηση των μετοχών

H αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας της Χρηματαγοράς θα συνεργαστεί και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, για να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας των εισηγμένων εταιρειών.

H αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας της Χρηματαγοράς στην Κίνα (CSRC) δεσμεύτηκε για την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων αναφορικά με τη βελτίωση της ποιότητας των εταιρειών που έχουν εισαχθεί στα χρηματιστήρια της Κίνας, υιοθετώντας μία πολιτική «μηδενικής ανοχής» για ανάρμοστη χειραγώγηση μετοχών.

H CSRC θα εξακολουθήσει να βελτιώνει το πλαίσιο των κανονισμών σχετικά με τις εισηγμένες εταιρείες, λαμβάνοντας υπόψη της, τις καλύτερες πρακτικές της διεθνούς αγοράς, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιαν Κινγκμίν, αντιπροέδρου της επιτροπής, στη διάρκεια ενός πρόσφατου φόρουμ.

Η επιτροπή θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να οριοθετήσει μία ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή, μεταξύ της καινοτομίας και της άσκησης εποπτείας, υποστηρίζοντας την -υψηλής ποιότητας- ανάπτυξη των εισηγμένων εταιρειών, μέσω της βελτιστοποίησης της άσκησης διοίκησης, με την ταυτόχρονη ενίσχυση της εφαρμογής του νόμου, για την πρόληψη συστημικών κινδύνων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιαν.

Η Κίνα έχει υιοθετήσει μία σειρά από τεχνολογικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων της χρήσης μεγάλου όγκου πληροφοριών και δεδομένων, αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης, για να παρουσιάσει το προφίλ των εισηγμένων εταιρειών στα κινεζικά χρηματιστήρια, αλλά και να εντοπίσει πιθανές παρατυπίες.

Η επιτροπή θα συνεργαστεί και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, για να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας των εισηγμένων εταιρειών, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινέζικα νομίσματα yuan
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αμετάβλητη η αγορά συναλλάγματος τον Ιανουάριο

Η αγορά συναλλάγματος της Κίνας έδειξε σταθερότητα τον Ιανουάριο με καθαρές εισροές κεφαλαίων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ το πλεόνασμα ήταν μειωμένο κατά 20% σε σχέση με τον Δεκέμβριο λόγω εποχικών παραγόντων.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ByteDance: Νέο προηγμένο πρόγραμμα κειμένων Doubao 2.0 στην Κίνα

Η ByteDance κυκλοφόρησε το Doubao 2.0, τη νέα έκδοση της εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης για δημιουργία κειμένων που ήδη χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα, ενισχύοντας έτσι τον ανταγωνισμό στις τεχνολογίες AI της αγοράς.
Ηλεκτρονικό κύκλωμα Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα μηδενίζει δασμούς για εισαγωγές από 53 αφρικανικές χώρες από το 2026

Από 1η Μαΐου 2026, η Κίνα καταργεί τους δασμούς στις εισαγωγές από 53 αφρικανικά κράτη με διπλωματικές σχέσεις, προωθώντας ταυτόχρονα νέες οικονομικές συμφωνίες και διευκολύνσεις για αφρικανικές εξαγωγές μέσω "πράσινου καναλιού".
Σημαίες ΕΕ και Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Με την ΕΕ είμαστε εταίροι, όχι αντίπαλοι, δηλώνει ο Ουάνγκ

Ο Ουάνγκ Γι τόνισε ότι Κίνα και ΕΕ πρέπει να διαχειρίζονται σωστά τις διαφορές τους και να ενισχύσουν τη συνεργασία. Επεσήμανε πως η κινεζική ανάπτυξη αποτελεί ευκαιρία για την Ευρώπη και πως οι δύο πλευρές είναι εταίροι, όχι αντίπαλοι.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ καλεί Κινέζο ομόλογο στο Κίεβο, Πεκίνο προσφέρει βοήθεια

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Σιμπίχα κάλεσε τον Κινέζο ομόλογό του στο Κίεβο, τονίζοντας τον ρόλο της Κίνας στην ειρήνη με τη Ρωσία. Το Πεκίνο εξέφρασε προθυμία για ανθρωπιστική βοήθεια και συνέχιση του διαλόγου στην ουκρανική κρίση.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ουάνγκ Γι συναντήθηκε με ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ουκρανίας στη Διάσκεψη Μονάχου

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι συναντήθηκε με τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία, στο περιθώριο της Διάσκεψης Μονάχου, με στόχο την εκτόνωση των εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον για διάφορα ζητήματα.