ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κίνα: Αύξηση πωλήσεων λιανικής άνω του 10% αναμένει μέσα στο 2021

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Επιμελητηρίου Εμπορίου της Κίνας (CGCC), οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα, δέχθηκαν σκληρό πλήγμα καταγράφοντας μείωση κατά 3,9% το 2020.

Η κατανάλωση στην Κίνα θα έχει μία ταχεία ανάκαμψη μέσα στη χρονιά, καθώς η οικονομία σταθεροποιείται, αλλά και εφαρμόζονται μέτρα υποστήριξης της κατανάλωσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας αναφοράς του Γενικού Επιμελητηρίου Εμπορίου της Κίνας (CGCC). Η αύξηση των πωλήσεων λιανικής για τα καταναλωτικά προϊόντα, είναι πιθανό να ξεπεράσει το 10% μέσα στο 2021, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα, δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, καταγράφοντας μείωση κατά 3,9% το 2020. Οι πωλήσεις λιανικής αποτελούν το βαρόμετρο για την πορεία της κατανάλωσης, ενώ αυξάνονται σταδιακά κατά τους τελευταίους μήνες, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, πλησιάζοντας στα επίπεδα, πριν από την πανδημία.

Καθώς, η κινεζική οικονομία εξακολουθεί να σταθεροποιείται το 2021 και εφαρμόζονται πολιτικές για την αύξηση της κατανάλωσης, οι πωλήσεις λιανικής, αναμένεται ότι θα καταγράψουν ταχεία αύξηση, όπως εκτιμά το CGCC.

Το επιμελητήριο, αναμένει επίσης ταχεία ανάκαμψη στη βιομηχανία της τροφοδοσίας (catering), όπως επίσης και πολλές ευκαιρίες στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, από την υπογραφή του πλαισίου της συμφωνίας περιφερειακής οικονομικής συνεργασίας (RCEP).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 76 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός από τον Ιανουάριo

Τα 76 κρούσματα είναι υπερδιπλάσια από τα 32 για τα οποία έκανε λόγο την προηγούμενη η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας την προηγουμένη. Τα 40 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, από 5 την προηγουμένη.
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Οι ανατολικές ακτές πλήττονται από καταιγίδες λόγω τυφώνα

Σε όλο το μήκος των ανατολικών ακτών της Κίνας έχει ήδη διακοπεί η κυκλοφορία αεροπλάνων, τρένων και πλοίων, την ώρα που η τροπική καταιγίδα αναμένεται να φτάσει αργά σήμερα το απόγευμα στο Νινγκμπό και τη Σανγκάη, δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.
ΔΙΕΘΝΗ

«Όχι» της Κίνας σε 2η έρευνα του ΠΟΥ για την προέλευση του κορονοϊού

Τα πρώτα γνωστά κρούσματα της covid-19 εμφανίστηκαν στην πόλη Ουχάν στην κεντρική Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Πιστεύεται ότι ο ιός μεταδόθηκε από ζώα στους ανθρώπους τα οποία πωλούνταν ζωντανά σε αγορά της πόλης.
POY, koronoios, ygeias
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο απορρίπτει τις ευθύνες που του αποδίδουν για την πανδημία

Τον Ιανουάριο, η αποστολή στην Κίνα ομάδας εμπειρογνωμόνων δεν επέτρεψε να εξαχθούν συμπεράσματα και ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε ότι η απροθυμία του Πεκίνου να παραδώσει πρωτογενή στοιχεία συνιστά «πρόβλημα».