ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:37:15 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κίνα: Αύξηση πωλήσεων λιανικής άνω του 10% αναμένει μέσα στο 2021

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Επιμελητηρίου Εμπορίου της Κίνας (CGCC), οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα, δέχθηκαν σκληρό πλήγμα καταγράφοντας μείωση κατά 3,9% το 2020.

Η κατανάλωση στην Κίνα θα έχει μία ταχεία ανάκαμψη μέσα στη χρονιά, καθώς η οικονομία σταθεροποιείται, αλλά και εφαρμόζονται μέτρα υποστήριξης της κατανάλωσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας αναφοράς του Γενικού Επιμελητηρίου Εμπορίου της Κίνας (CGCC). Η αύξηση των πωλήσεων λιανικής για τα καταναλωτικά προϊόντα, είναι πιθανό να ξεπεράσει το 10% μέσα στο 2021, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα, δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, καταγράφοντας μείωση κατά 3,9% το 2020. Οι πωλήσεις λιανικής αποτελούν το βαρόμετρο για την πορεία της κατανάλωσης, ενώ αυξάνονται σταδιακά κατά τους τελευταίους μήνες, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, πλησιάζοντας στα επίπεδα, πριν από την πανδημία.

Καθώς, η κινεζική οικονομία εξακολουθεί να σταθεροποιείται το 2021 και εφαρμόζονται πολιτικές για την αύξηση της κατανάλωσης, οι πωλήσεις λιανικής, αναμένεται ότι θα καταγράψουν ταχεία αύξηση, όπως εκτιμά το CGCC.

Το επιμελητήριο, αναμένει επίσης ταχεία ανάκαμψη στη βιομηχανία της τροφοδοσίας (catering), όπως επίσης και πολλές ευκαιρίες στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, από την υπογραφή του πλαισίου της συμφωνίας περιφερειακής οικονομικής συνεργασίας (RCEP).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kina-diodia
ΔΙΕΘΝΗ

Ψηφιακά διόδια στην Κίνα για να μειώσουν την περιβαλλοντική μόλυνση

Να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να δημιουργήσουν υποδομές παροτρύνει τις τουριστικές περιοχές το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών. Πάνω από 200 εκατ. οι οδηγοί που καταβάλλουν διόδια ψηφιακά στην Κίνα.