ΓΔ: 911.71 0.28% Τζίρος: 1.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:45:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstuck

Ανέπαφη έχει μείνει η γερμανική οικονομία από την πανδημία

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Π. Αλτμάιερ ανέφερε πως το 2020 χρεοκόπησαν λιγότερες επιχειρήσεις από την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας πως καμία γερμανική εταιρεία δεν πρέπει να φοβάται για την βιωσιμότητά της.

H γερμανική οικονομία είναι ουσιαστικά ανέπαφη από τον κορονοϊό δεδομένου ότι φέτος οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων ήταν λιγότερες από ό, τι πέρυσι και οι επιχειρήσεις δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης λόγω της καθυστέρησης της καταβολής της οικονομικής βοήθειας, σύμφωνα με τον oμοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ.

«Η οικονομία της Γερμανίας παραμένει ισχυρή: ακόμα και ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, η γερμανική οικονομία είναι ουσιαστικά ανέπαφη, δεδομένου ότι το 2020 χρεοκόπησαν λιγότερες επιχειρήσεις από ό, τι το προηγούμενο έτος. Έστω και αν η οικονομική ενίσχυση του Νοεμβρίου ή του Δεκεμβρίου δεν έχει ακόμη καταβληθεί, καμία επιχείρηση δεν πρέπει να φοβάται για την επιβίωσή της. Αυτό το εξασφάλισε και η αλλαγή του νόμου περί πτωχεύσεως. Οι εκκρεμείς καταβολές οικονομικής βοήθειας θα γίνουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε σήμερα ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) Λάιφ-Έρικ Χολμ τον αντέκρουσε λέγοντας πως επαπειλείται κατάρρευση των επιχειρήσεων και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με νέες μεταβατικές οικονομικές ενισχύσεις. Εάν η καγκελάριος Μέρκελ ανακοινώσει ακόμη αυστηρότερα μέτρα (για την αντιμετώπιση του κορονοϊού), αυτή θα ήταν η λάθος στρατηγική: οι ηλικιωμένοι θα πρέπει βέβαια να προστατευτούν από τον κορονοϊό, αλλά από την άλλη πλευρά και οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να λειτουργήσουν ξανά.

Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ κατηγόρησε τον Άλτμάιερ για απόκλιση των απόψεών του και της πραγματικότητας στη χώρα. «Από τεχνική άποψη, μπορεί να είναι αλήθεια ότι η οικονομία ανθεί, κάτι το οποίο οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο ακμάζον διαδικτυακό εμπόριο, αλλά η άλλη πλευρά του νομίσματος θα φανεί στα κέντρα των πόλεων σε λίγους μήνες. Πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται σε αναστολή και είναι εκτεθειμένες σε κρυμμένους κινδύνους», τόνισε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Να επιταχύνει η Κομισιόν τα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» ζητά ο Βέμπερ

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρει πως η πρόταση της Κομισιόν για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» ήρθε πολύ αργά παρά τις πιέσεις που υπήρχαν από τον Ιανουάριο και τόνισε πως πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες ενόψει τουριστικής περιόδου.
businessdaily_recovery_fund
ΔΙΕΘΝΗ

Tο συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας «παγώνει» το Ταμείο Ανάκαμψης

Οι επικριτές της γερμανικής συμμετοχής στο Ταμείο Ανάκαμψης εκφράζουν, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, το φόβο ότι τα οικονομικά αδύναμα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν τα δάνειά τους στο Ταμείο.
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποιημένη η Μέρκελ για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο

Η Άγγελα Μέρκελ ευχαρίστησε την Ελλάδα και την Κύπρο, τις οποίες, όπως είπε, αφορούν κυρίως οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και οι οποίες, ως γείτονες της Τουρκίας, είναι εκτεθειμένες σε αυτή την κατάσταση.