ΓΔ: 882.24 0.48% Τζίρος: 15.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:07:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παραγγέλνει από τώρα εμβόλια κατά του κορονοϊού για το 2022 η Γερμανία

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, το εμβόλιο της AstraZeneca θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά προτεραιότητα στον εμβολιασμό του νεαρού πληθυσμού της χώρας.

Η Γερμανία παραγγέλνει εμβόλια για το 2022 στην περίπτωση που χρειαστούν κανονικές ή ενισχυτικές δόσεις προκειμένου να παραμείνει άνοσος ο πληθυσμός έναντι των μεταλλάξεων της COVID-19, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, που υπερασπίστηκε την πρόοδο που έχει καταγραφεί στην προμήθεια και χορήγηση των εμβολίων, λέγοντας πως 2,3 εκατομμύρια Γερμανοί εκ των συνολικά 83 εκατομμυρίων έχουν ήδη λάβει μία δόση.

«Τώρα παραγγέλνουμε επιπλέον εμβόλια για το 2022, για να έχουμε τουλάχιστον μερικά στη διάθεσή μας», είπε ο Σπαν και πρόσθεσε πως «κανείς δεν ξέρει εάν θα χρειαστούμε μια ενισχυτική δόση… Με τις δυνατότητες παραγωγής να έχουν τώρα διευρυνθεί, θα παραγγείλουμε εμβόλια προληπτικά. Εάν δεν τα χρειαστούμε, καλώς, όμως, εάν τα χρειαστούμε θα είναι διαθέσιμα».

Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει προτεραιότητα στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών για να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο κατά της Covid-19 της AstraZeneca, υιοθετώντας τη γνώμη των ειδικών της που εκφράζουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά του για αυτές τις ηλικίες, είπε ο Γενς Σπαν. «Θα πρέπει τώρα να επανεξετάσουμε τη σειρά των εμβολιασμών», λόγω των «ηλικιακών περιορισμών του εμβολίου AstraZeneca», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Έπειτα από μια πρώτη γνώμη την Πέμπτη, η γερμανική αρχή εμβολιασμών επανέλαβε χθες τη σύστασή της να μην επιτραπεί το εμβόλιο της AstraZeneca για τα άτομα 65 ετών και άνω. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι «δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για να αποφασίσουν για την αποτελεσματικότητα» του εμβολίου στους ηλικιωμένους. Η γνώμη των Γερμανών ειδικών έρχεται σε αντίθεση με εκείνη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που ενέκρινε χθες τη χρήση στην ΕΕ για τους πολίτες άνω των 18 ετών, χωρίς ηλικιακό όριο.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν επιβεβαίωσε πως θέλει «να εφαρμόσει» την απόφαση των Γερμανών ειδικών. Το εμβόλιο του βρετανικού εργαστηρίου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά προτεραιότητα στον εμβολιασμό των νεότερων πολιτών και κυρίως του «νοσηλευτικού προσωπικού», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πρόταση να δοθούν οικονομικά κίνητρα για να εμβολιαστούν οι Γερμανοί

Στο παράδειγμα της Ελλάδας που δίνει 150 ευρώ στους νέους που θα εμβολιαστούν έκαναν αναφορά Γερμανοί ακαδημαϊκοί, που αναφέρουν ότι αν δοθούν 500 ευρώ σε κάθε πολίτη η βούληση για εμβολιασμό θα φτάσει το 90%.
Germania-maskes
ΔΙΕΘΝΗ

Ελπίδες στη Γερμανία πως θα φανούν τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ τονίζει πως για να αποφευχθεί ένα νέο κύμα πανδημίας που μπορεί να προκληθεί από την μετάλλαξη «Δέλτα» θα πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 85% του πληθυσμού της Γερμανίας.
Germania-maskes
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχίες των Γερμανών για την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δ» στην Ευρώπη

Καμπανάκι από τα γερμανικά Μέσα για τις διακοπές των Γερμανών στην Ευρώπη καθώς εξαπλώνεται μετάλλαξη του κορονοϊού απειλώντας με έκρηξη νέων κρουσμάτων. Αναγκαίο να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.
ΔΙΕΘΝΗ

Εξαιρούνται από περιορισμούς οι πλήρως εμβολιασμένοι στη Γερμανία

Στη Γερμανία έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πάνω από 7 εκατ. άνθρωποι οι οποίοι δε θα χρειάζεται να πραγματοποιούν τεστ για να μπορούν να επισκέπτονται καταστήματα και κομμωτήρια.