ΓΔ: 860.03 -1.76% Τζίρος: 47.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ενίσχυση συνεργασίας του Πεκίνου με τον ΟΟΣΑ σε ζητήματα φορολογίας

Η Κίνα και ο ΟΟΣΑ θα υποστηρίξουν από κοινού, την παγκόσμια φορολογική διακυβέρνηση για την ψηφιακή οικονομία. Οι δύο πλευρές θα βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες για να ενισχύσουν τη συλλογή φόρων.

Η Κίνα και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) συμφώνησαν για να ενισχύσουν τη συνεργασία τους, σε ζητήματα παγκόσμιας φορολογίας, όπως ανακοίνωσε χθες, η αρμόδια υπηρεσία φορολογίας (STA).

Η συναίνεση των δύο πλευρών επιτεύχθηκε, μετά από μία συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης, μεταξύ του διευθυντή της κινεζικής υπηρεσίας Γουάνγκ Τζαν και του Πασκάλ Σεν-Αμάν διευθυντή του Κέντρου Φορολογικής Πολιτικής και Διοίκησης στον ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κρατικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην Κίνα.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε βάθος, για το ζήτημα του μηχανισμού συνεργασίας για τη συλλογή φόρων και τη διαχείριση του, υπό την παγκόσμια οικονομική και εμπορική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, που προωθεί το Πεκίνο, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις στις ηλεκτρονικές αποδείξεις, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η Κίνα και ο ΟΟΣΑ θα υποστηρίξουν από κοινού, την παγκόσμια φορολογική διακυβέρνηση για την ψηφιακή οικονομία. Οι δύο πλευρές θα βοηθήσουν επίσης, τις αναπτυσσόμενες χώρες για να ενισχύσουν τη συλλογή φόρων και να διαχειριστούν τις δυνατότητες που έχουν για την πρόοδο της συνεργασίας τους, σε ζητήματα φορολογίας.

Το Πεκίνο θα συνεργαστεί με τον ΟΟΣΑ για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από την ψηφιοποίηση της οικονομίας, αλλά και για την επίλυση ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της έλλειψης ειδικών στη διεθνή φορολογία, σύμφωνα με τον Γουάνγκ.

Ο Σεν-Αμάν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα οργανώσουν πλατφόρμες για την ανταλλαγή πληροφοριών και πρακτικών. Ο ίδιος, ελπίζει ότι οι δύο πλευρές, θα βρούν από κοινού λύσεις στον τομέα της φορολογίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και την εξυπηρέτηση της ανάπτυξης, ενώ θα οικοδομήσουν από κοινού, ένα φορολογικό περιβάλλον, το οποίο θα είναι φιλικό για την οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Huawei-Meng Wanzou
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Ελεύθερη η οικονομική διευθύντρια της Huawei και δύο Καναδοί

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Βανκούβερ η κόρη του επικεφαλής της Huawei δήλωσε «αθώα» προτού δικαστής αποφασίσει να την αφήσει ελεύθερη, τερματίζοντας τη διαδικασία έκδοσής της στις ΗΠΑ.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να σφίξουν περισσότερο τον κλοιό γύρω από την Huawei

Η κινεζική Huawei βρίσκεται στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ από τον Μάιο του 2019 με την Αμερικανίδα υπουργό Εμπορίου Τζ. Ραϊμόντο να σημειώνει αν χρειαστεί θα γίνουν περισσότερα από την κυβέρνηση για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας.