ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το Πακιστάν ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik-V

Σχετική ανακοίνωση έκανε και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο προωθεί το ρωσικό εμβόλιο στο εξωτερικό, στην οποία αναφέρει ότι το Πακιστάν έγινε η 22η χώρα που ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έγινε το τρίτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίθηκε από το Πακιστάν λαμβάνοντας την άδεια για επείγουσα χρήση μετά το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm και το εμβόλιο που ανέπτυξε η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Το Sputnik έλαβε την άδεια για επείγουσα χρήση (EUA -emergency use authorisation)», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαϊζάλ Σουλτάν στο πρακτορείο Reuters.

Σχετική ανακοίνωση έκανε και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο προωθεί το ρωσικό εμβόλιο στο εξωτερικό, στην οποία αναφέρει ότι το Πακιστάν έγινε η 22η χώρα που ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

Ένα τέταρτο υποψήφιο εμβόλιο που έχει αναπτύξει η CanSino Biologics Inc (CanSinoBIO), έχει ολοκληρώσει τις κλινικές δοκιμές στην χώρα αυτή των 220 εκατομμυρίων κατοίκων, με αποτελεσματικότητα 65,7% σε ενδεικτικές περιπτώσεις και 90,98% επιτυχία σε αρκετές σοβαρές περιπτώσεις σε μια ενδιάμεση ανάλυση των κλινικών δοκιμών που έγιναν παγκοσμίως, δήλωσε ο Σουλτάν.

Το Πακιστάν έχει ξεκινήσει εκστρατεία εμβολιασμού καθώς έχει προμηθευθεί 500.000 δόσεις του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm, ενώ έχει εξασφαλίσει 17 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου προγράμματος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

germania-span
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία διαπραγματεύεται την αγορά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Ο Γερμανός υπουργός δικαιολόγησε την απόφασή του εξηγώντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι δεν θα διαπραγματευθεί εξ ονόματος των 27 χωρών μελών της ΕΕ για την αγορά του Sputnik V.
ΔΙΕΘΝΗ

Αποτελεσματικότητα σχεδόν 92% για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Εκτός από τη Ρωσία, το εμβόλιο, μεταξύ άλλων, διατίθεται ήδη σε Αργεντινή, Βενεζουέλα, Ουγγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν κ.α. Οι παρενέργειες του είναι γενικά ήπιες (τύπου γρίπης, μικρός πόνος στο σημείο χορήγησης, κόπωση).