ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Γερμανική «επίθεση» σε Κομισιόν για τις συμφωνίες των εμβολίων

Ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών, Χ. Ζεεχόφερ υποστηρίζει σε συνέντευξή του ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κάνει μεγάλα λάθη με τις παραγγελίες.

Ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα προβλήματα στην προμήθεια εμβολίων κατά του κορονοϊού, αλλά και για τους ελέγχους στα σύνορα με Αυστρία και Τσεχία, επιρρίπτει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

«Φτάνει πια! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε τους τελευταίους μήνες αρκετά λάθη κατά την παραγγελία εμβολίων», τονίζει ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα BILD. Επιπλέον, κατηγορεί την Επιτροπή για «φθηνές συμβουλές» και «τρικλοποδιές» στο θέμα της διαχείρισης των συνόρων της Γερμανίας με την Αυστρία και την Τσεχία, τα οποία κλείνουν από αύριο με απόφαση του Βερολίνου, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις δύο χώρες με τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού.

«Παλεύουμε στα σύνορα με την Τσεχία και την Αυστρία κατά του μεταλλαγμένου ιού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να μας υποστηρίζει και όχι να μας βάζει τρικλοποδιές με φθηνές συμβουλές», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στην οδηγία των Βρυξελλών για την εφαρμογή εξαιρέσεων στην διασυνοριακή κίνηση π.χ. όσων μετακινούνται για λόγους εργασίας, κάτι που δεν προβλέπεται στην γερμανική απόφαση.

Από αύριο, τα σύνορα της Γερμανίας από την Τσεχία και την Αυστρία μπορούν να περάσουν - οδικώς, σιδηροδρομικώς ή αεροπορικώς - μόνο Γερμανοί ή αλλοδαποί με μόνιμη κατοικία στην Γερμανία, εποχικοί εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα και εργαζόμενοι στον υγειονομικό κλάδο. Επιπλέον, ισχύει η υποχρέωση επίδειξης αρνητικού μοριακού τεστ κορονοϊού και οι όροι καραντίνας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Εργοδότες και συνδικάτα καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν

«Συνεχίστε να είστε συνετοί και υπεύθυνοι. Συμβάλετε στο να προστατευθούν οι πολίτες στις επιχειρήσεις από την μόλυνση» προτρέπουν οι πρόεδροι των εργοδοτών, Ράινερ Ντούλγκερ και της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων, Ράινερ Χόφμαν.
Kyriakidou, Komision, Evropaiki Epitropi, Ygeia
ΔΙΕΘΝΗ

Τα κράτη - μέλη να επικεντρωθούν στον εμβολιασμό του πληθυσμού

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, κα Στ. Κυριακίδου, υπογράμμισε ότι το 80% των πολιτών των κρατών - μελών της ΕΕ έχουν λάβει μία δόση εμβολίου, αλλά «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμη».
ΔΙΕΘΝΗ

Εξαιρούνται από περιορισμούς οι πλήρως εμβολιασμένοι στη Γερμανία

Στη Γερμανία έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πάνω από 7 εκατ. άνθρωποι οι οποίοι δε θα χρειάζεται να πραγματοποιούν τεστ για να μπορούν να επισκέπτονται καταστήματα και κομμωτήρια.