ΓΔ: 893.49 -0.03% Τζίρος: 29.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:49:56 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βέμπερ: Μπορεί να υπάρξει απαγόρευση εξαγωγών για εμβόλια της ΕΕ

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μ. Βέμπερ, στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρεται σε εμβόλια τα οποία παράγοντες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ενδεχόμενο απαγόρευσης εξαγωγής των εμβολίων κατά του κορονοϊού που παράγονται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά να εξεταστεί ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σε συνέντευξή του στην Passauer Neue Presse, ο κ. Βέμπερ τονίζει ότι η ΕΕ οφείλει να σκεφτεί εάν κάτι τέτοιο θα ήταν σωστό «ως μία επιλογή». Υπενθυμίζει μάλιστα ότι η γερμανική εταιρία Biontech, η οποία μαζί με την Pfizer  παρουσίασε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, είχε λάβει για τις έρευνές της ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη ήδη πριν από 15 χρόνια. «Χωρίς την Ευρώπη σήμερα δεν θα είχαμε σύγχρονα εμβόλια», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βέμπερ και διευκρινίζει ότι η πρότασή του σχετίζεται με τα προβλήματα στην παράδοση των εμβολίων της Astra Zeneca.

«Αν για παράδειγμα η Μεγάλη Βρετανία απαγορεύει να φτάσουν σε μας τα εμβόλια της Astra Zeneca, τότε αμφιβάλλω εάν η ΕΕ θα πρέπει να παραδώσει εμβόλια της Biontech στη Μεγάλη Βρετανία, σε περίπτωση έλλειψης», δηλώνει ο Βαυαρός πολιτικός.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ