ΓΔ: 787.43 1.63% Τζίρος: 68.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Mεγάλη πτώση κερδών για την HSBC

Με ανακοίνωσή της η HSBC ενημερώνει ότι τα προ φόρου κέρδη υποχώρησαν κατά 18% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 4,8 δισ. δολάρια στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο.

Βουτιά στα κέρδη του τρίτου τριμήνου της χρονιάς είδε η HSBC. Με ανακοίνωσή της η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης ενημερώνει ότι τα προ φόρου κέρδη υποχώρησαν κατά 18% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 4,8 δισ. δολάρια στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το CNBC, τα προ φόρων κέρδη σε προσαρμοσμένη βάση έφτασαν τα 5,3 δισ. δολάρια, υποχωρώντας κατά 12%. Το Reuters μεταδίδει οτι οι αναλυτές περίμεναν υποχώρηση της τάξης του 11%.Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ήταν 13,36 δισ. δολάρια, με κάμψη 3%.

Ο επικεφαλής του ομίλου Noel Quinn τόνισε ότι ορισμένα τμήματα των δραστηριοτήτων «κράτησαν καλά», ειδικά στην Ασία, σε ένα «απαιτητικό περιβάλλον στο τρίτο τρίμηνο». Τα προ φόρων κέρδη στην Ασία ήταν 4% υψηλότερα. Αλλά χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την απόδοση σε άλλους τομείς δραστηριότητας, όπως στην Ευρώπη. «Τα προηγούμενα σχέδιά μας δεν είναι πλέον αρκετά για να βελτιώσουν την απόδοση σ’ αυτές τις δραστηριότητες, δεδομένου του outlook της αύξησης εσόδων. Γι’ αυτό επιταχύνουμε τα σχέδια αλλαγής μοντέλου και μεταφέρουμε κεφάλαια σε τομείς με περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και υψηλότερης απόδοσης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ