ΓΔ: 905.31 0.36% Τζίρος: 110.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στο -6,8% η συρρίκνωση για την οικονομία της ευρωζώνης το 2020

Για το δ' τρίμηνο του 2020 η συρρίκνωση για την ευρωζώνη έφθασε στο 5%, ενώ η πορεία της οικονομίας της ήταν εντός των εκτιμήσεων τόσο των αναλυτών όσο και της Eurostat.

Εντός των εκτιμήσεων κινήθηκε η συρρίκνωση για την οικονομία της ζώνης του ευρώ το 2020, βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat τόσο για το σύνολο του περασμένου έτους όσο και για το δ’ τρίμηνο. Η συρρίκνωση για το 2020 στην ευρωζώνη έφθασε στο 6,8%, ενώ για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο -6,4%. 

Σε ό,τι αφορά το δ’ τρίμηνο του 2020 για την ευρωζώνη και σε τριμηνιαία βάση η συρρίκνωση έφθασε στο -0,6% και για την ΕΕ στο -0,4%, ενώ σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο -5% και -4,8% αντίστοιχα. 

Στον αντίποδα θετικά ήταν τα στοιχεία δ’ τριμήνου 2020 για την απασχόληση, καθώς σε σύγκριση με αμέσως προηγούμενο αυξήθηκε 0,3% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ. Σε ετήσια, βέβαια, βάση και με δεδομένη την επέλαση της πανδημίας τα δεδομένα δεν ήταν διόλου θετικά, καθώς στην ευρωζώνη καταγράφηκε υποχώρηση της απασχόλησης κατά 2% και στην ΕΕ κατά 1,7%. 

Για το σύνολο του 2020 και πάντα σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία υπήρξε πτώση 1,8% στην απασχόληση της ευρωζώνης και 1,6% σε αυτήν για το σύνολο της Ένωσης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily_tourism_covid
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορική συμφωνία στην ΕΕ για τουρισμό με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Υιοθετήθηκε έγγραφο από τα 27 κράτη μέλη για τα πιστοποιητικά. Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα πρόωρα σε τουρίστες, χωρίς καραντίνα επτά ημέρων, εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει τεστ PCR.
businessdaily_tourism_covid
ΔΙΕΘΝΗ

Αξιωματούχος ΕΕ: Έλεγχος του πιστοποιητικού COVID από τις αεροπορικές

«Θέλουμε να δώσουμε στους πολίτες και στις χώρες μέλη ένα εργαλείο που παρέχει την απαραίτητη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση», ανέφερε σχετικά ο Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, Ντιντιέ Ρέιντερς.