ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ - Γερουσία: Ξεκινά η συζήτηση για το πακέτο στήριξης των 1,9 τρισ.

Στόχος των Δημοκρατικών να υπάρξει και αύξηση του κατώτατου μισθού, με τους Ρεπουμπλικάνους, όμως, να εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις για το ζήτημα αυτό.

Εντός της εβδομάδας θα αρχίσει στη Γερουσία η συζήτηση για το πακέτο βοήθειας του 1,9 τρισεκατομμυρίου δολαρίων του προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά της COVID-19, όπως δήλωσε χθες, ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών, Τσακ Σούμερ. Η δήλωση αυτή ήρθε, αφού υπαναχώρησαν οι Δημοκρατικοί από την προσπάθεια που έγινε για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα, στο πλαίσιο του ίδιου πακέτου.

Η υποχώρηση αυτή των Δημοκρατικών δεν έχει εξαλείψει τις ελπίδες για την προώθηση του ζητήματος αύξησης του κατώτερου μισθού στο Κογκρέσο.

Δημοκρατικοί, αλλά και μερικοί Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για την ιδέα της αύξησης του ομοσπονδιακού κατώτερου μισθού, ο οποίος, βρίσκεται σήμερα στα 7,25 δολάρια την ώρα. Η κοινή υποστήριξη εκδηλώνεται για πρώτη φορά από το 2009, παρά το γεγονός ότι υπάρχει διαφωνία για το επίπεδο της μισθολογικής αύξησης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, Μιτ Ρόμνεϊ και Τομ Κότον, την προηγούμενη εβδομάδα πρότειναν μία αύξηση στα 10 δολάρια την ώρα, υποστηρίζοντας ότι οι εργοδότες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι ο μισθός καταβάλλεται σε εργαζόμενους που βρίσκονται νόμιμα στις ΗΠΑ.

Η συζήτηση στη Γερουσία για το πακέτο βοήθειας κατά της COVID-19 μπορεί να αρχίσει ακόμη και αύριο, όπως δήλωσε ένας εκ των βοηθών ενός Δημοκρατικού γερουσιαστή.

Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εγκατέλειψαν την ιδέα της προσπάθειας προώθησης της αύξησης του κατώτερου μισθού.

Μερικοί μετριοπαθείς Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένου και του γερουσιαστή Τζο Μάντσιν, έχουν απορρίψει την αύξηση στα 15 δολάρια ως πολύ υψηλή, αντιπροτείνοντας έναν πιο ρεαλιστικό στόχο αύξησης στα 11 δολάρια.

«Εργαστήκαμε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και έγινε ξεκάθαρο ότι η ολοκλήρωση ενός εναλλακτικού «σχεδίου Β’» στην κοινοβουλευτική ομάδα θα καθυστερούσε την ψήφιση, ενώ εμπεριείχε τον κίνδυνο, η επεξεργασία των επιδομάτων ανεργίας να πήγαινε μέχρι την 14η Μαρτίου» σύμφωνα με μία πηγή.

Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν το νομοσχέδιο για την οικονομική βοήθεια κατά της COVID-19 να έχει υπογραφεί σε νόμο μέχρι την 14η Μαρτίου, καθώς εκπνέει η ισχύ των παροχών ανεργίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

johnoson-emvolio-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξει απόφαση για το εμβόλιο της J&J

Η επιτροπή των Αμερικανικών Κέντρων για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών πρόκειται να συνεδριάσει στις 23 Απριλίου για να συζητήσει για τα επόμενα στάδια ως προς το συγκεκριμένο εμβόλιο.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατά του ομοσπονδιακού διαβατηρίου εμβολιασμού ο Λευκός Οίκος

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα δημοσιοποιήσει σύντομα συμβουλές που θα δίνουν σημαντικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι Αμερικανοί, ιδιαίτερα όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, την ασφάλεια και τις διακρίσεις.