ΓΔ: 2535.27 1.19% Τζίρος: 134.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:40:38
Κινεζική οικονομία και δολάριο

«Έκρηξη» κατά 60,6% των κινεζικών εξαγωγών το πρώτο δίμηνο του 2020

Η αξία του εξωτερικού εμπορίου της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη ξεπέρασε το επίπεδο των 838 δισ. δολαρίων, διαμορφούμενη υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Εντυπωσιακή αύξηση εμφάνισαν στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου οι κινεζικές εξαγωγές καθώς ενισχύθηκαν κατά 60,6% σε όρους δολαρίου βάσει των στοιχείων που έδωσαν στη δημοσιότητα τα τελωνεία της χώρας,. με τη συνολική αξία του εμπορίου στο συγκεκριμένο διάστημα να φθάνει στα 5,44 τρισ. γουάν (περί των 838,16 δισ. δολαρίων). Οι εισαγωγές σημείωσαν αύξηση 22,2%, ξεπερνώντας το 16% που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές.  

Για τον μήνα Φεβρουάριο, το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας, καταγράφηκε στα 2,42 τρισεκατομμύρια γουάν, με ετήσια αύξηση 57% όπως έδειξαν τα στοιχεία της GAC.

Η Κίνα κατέγραψε διψήφια αύξηση στον όγκο των εμπορικών συναλλαγών της, με τους σπουδαιότερους εμπορικούς συνεργάτες της, την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Η Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας παρέμεινε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας, κατά την ίδια περίοδο, με το συνδυασμένο όγκο του εξωτερικού εμπορίου να καταγράφει ετήσια αύξηση 32,9%.

Οι άλλοι μεγάλοι εμπορικοί εταίροι, όπως, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, είδαν τον όγκο των εμπορικών σχέσεων τους με την Κίνα να αυξάνονται κατά 39,8%, 69,6% και 27,4% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, το εμπόριο της Κίνας με χώρες της εμπορικής και οικονομικής πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος κατέγραψε ετήσια αύξηση 23,9% στα 1,62 τρισεκατομμύρια γουάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η πρώτη μηδενικού άνθρακα διαδρομή ναυτιλίας στην Τσετσιάνγκ

Ξεκίνησε η πρώτη συνδυασμένη θαλάσσια-ποτάμια διαδρομή ναυτιλίας μηδενικού άνθρακα στην Κίνα. Το πλήρως ηλεκτροκίνητο πλοίο 10.000 τόνων θα εξοικονομεί 800 τόνους καυσίμου και 2.000 τόνους CO₂ κάθε χρόνο.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις για συνταξιούχους στρατιωτικούς

Ο πρωθυπουργός της Κίνας υπέγραψε νέο κανονισμό που ισχύει από 1η Αυγούστου και στηρίζει την επαγγελματική αποκατάσταση και νεοφυείς επιχειρήσεις βετεράνων, με πανεπιστημιακή υποστήριξη και ευνοϊκές πολιτικές για την αγορά εργασίας.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Αυτοκτονικές τάσεις φέρεται να είχε ο πιλότος του αεροσκάφους

Ο πιλότος του μικρού τουριστικού αεροσκάφους που συνετρίβη στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου και σκοτώθηκε, είχε αυτοκτονικές τάσεις, σύμφωνα με τις αρχές. Το δυστύχημα προκάλεσε τον τραυματισμό 13 ατόμων την περασμένη εβδομάδα.