ΓΔ: 899.58 0.65% Τζίρος: 66.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έτοιμη να αυστηροποιήσει την αγορά όπλων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε δύο νομοσχέδια το 2019 για την επέκταση του ελέγχου των στοιχείων, αλλά αυτά ποτέ δεν προωθήθηκαν στη Γερουσία, που ελέγχονταν από τους Ρεπουμπλικάνους.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων προετοιμάζεται για να ψηφίσει μεθαύριο, Τετάρτη, δύο νομοσχέδια για την επέκταση των ελέγχων μητρώου που διενεργούνται πριν από την αγορά όπλων, δύο χρονιά μετά από μία παρόμοια νομοθετική προσπάθεια που απέτυχε να ψηφιστεί από τη Γερουσία.

Η αρμόδια Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων θα εξετάσει σήμερα τα δύο νομοσχέδια, για τα οποία οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν σήμερα το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, υποστηρίζουν ότι έχουν ως στόχο να κλείσουν «παραθυράκια» που υπάρχουν στο σύστημα προληπτικού ελέγχου των μητρώων πριν από την αγορά όπλων.

Η επεξεργασία των νομοσχεδίων από την αναφερόμενη επιτροπή εντάσσεται στην κοινοβουλευτική διαδικασία, πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στην ολομέλεια.

Ένας βοηθός δήλωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προγραμματίζει για να ψηφίσει τα δύο νομοσχέδια μεθαύριο, Τετάρτη.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε δύο νομοσχέδια του 2019 για την επέκταση του ελέγχου των στοιχείων, αλλά αυτά ποτέ δεν προωθήθηκαν στη Γερουσία, που ελέγχονταν από τους Ρεπουμπλικάνους.

Σχεδόν όλα τα νομοσχέδια για την ψήφισή τους από τη Γερουσία των 100 εδρών απαιτούν 60 θετικές ψήφους και η προοπτική για την εκπλήρωση αυτής της προϋπόθεσης είναι δύσκολη, με δεδομένη την ισάριθμη κατανομή των εδρών μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στην παρούσα κοινοβουλευτική σύνθεση της Γερουσίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αναμένονται τουλάχιστον 100 επιπλέον συλλήψεις

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προέβη σε αυτή τη γνωστοποίηση σε μια σειρά παρόμοιων καταθέσεων δικαστικών εγγράφων ζητώντας από τους δικαστές να αναβάλουν τις προθεσμίες σε εκκρεμείς διώξεις.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Σ. Αραβία ενώνουν δυνάμεις για καθαρά ναυτιλιακά καύσιμα

Με στόχο τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την ναυτιλιακή βιομηχανία μέχρι το 2050, οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη τεχνολογιών που θα κάνουν πιο «πράσινα» τα καύσιμα των πλοίων.
biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Προχθές ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προειδοποίησε ότι η επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας από πλευράς των ΗΠΑ θα έβλαπτε τις ήδη τεταμένες τα τελευταία χρόνια σχέσεις των δύο κρατών, συμμάχων στο NATO.
ΔΙΕΘΝΗ

«Παγωμάρα» στην Άγκυρα: Μένει εκτός του προγράμματος των F-35

Σημειώνεται ότι το μνημόνιο συνεργασίας έχουν υπογράψει οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Δανία και η Νορβηγία, ενώ η Τουρκία είχε παραγγείλει περισσότερα από 100 μαχητικά αεροσκάφη.
ΔΙΕΘΝΗ

«Καμπανάκι» για τις εκπομπές Cο2: Προβλέπεται αύξηση κατά 5% το 2021

«Αυτή είναι μια αυστηρή προειδοποίηση ότι η οικονομική ανάκαμψη από την κρίση της COVID-19 μόνον βιώσιμη δεν είναι σήμερα για το κλίμα μας», υπογράμμισε ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA, Φατίχ Μπιρόλ.