ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έτοιμη να αυστηροποιήσει την αγορά όπλων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε δύο νομοσχέδια το 2019 για την επέκταση του ελέγχου των στοιχείων, αλλά αυτά ποτέ δεν προωθήθηκαν στη Γερουσία, που ελέγχονταν από τους Ρεπουμπλικάνους.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων προετοιμάζεται για να ψηφίσει μεθαύριο, Τετάρτη, δύο νομοσχέδια για την επέκταση των ελέγχων μητρώου που διενεργούνται πριν από την αγορά όπλων, δύο χρονιά μετά από μία παρόμοια νομοθετική προσπάθεια που απέτυχε να ψηφιστεί από τη Γερουσία.

Η αρμόδια Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων θα εξετάσει σήμερα τα δύο νομοσχέδια, για τα οποία οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν σήμερα το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, υποστηρίζουν ότι έχουν ως στόχο να κλείσουν «παραθυράκια» που υπάρχουν στο σύστημα προληπτικού ελέγχου των μητρώων πριν από την αγορά όπλων.

Η επεξεργασία των νομοσχεδίων από την αναφερόμενη επιτροπή εντάσσεται στην κοινοβουλευτική διαδικασία, πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στην ολομέλεια.

Ένας βοηθός δήλωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προγραμματίζει για να ψηφίσει τα δύο νομοσχέδια μεθαύριο, Τετάρτη.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε δύο νομοσχέδια του 2019 για την επέκταση του ελέγχου των στοιχείων, αλλά αυτά ποτέ δεν προωθήθηκαν στη Γερουσία, που ελέγχονταν από τους Ρεπουμπλικάνους.

Σχεδόν όλα τα νομοσχέδια για την ψήφισή τους από τη Γερουσία των 100 εδρών απαιτούν 60 θετικές ψήφους και η προοπτική για την εκπλήρωση αυτής της προϋπόθεσης είναι δύσκολη, με δεδομένη την ισάριθμη κατανομή των εδρών μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στην παρούσα κοινοβουλευτική σύνθεση της Γερουσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Έτοιμοι για όλα τα σενάρια, διαρκής επαφή με ΗΠΑ για Ιράν

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για κάθε πιθανό σενάριο, επισημαίνοντας τον πλήρη συντονισμό με τις ΗΠΑ και στόχο την απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου και τη διάλυση των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν επιδιώκει διαπραγματεύσεις για συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά ότι το Ιράν επιδιώκει διαπραγματεύσεις και συμφωνία με τις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η κατάσταση στο Ιράν εξελίσσεται ομαλά και σύντομα θα φανεί αν μπορεί να επιτευχθεί μια αμοιβαία ικανοποιητική συμφωνία.
Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Βατικανό: «Περίεργη» η κριτική Τραμπ στον Πάπα, λέει ο καρδινάλιος Παρολίν

Ο καρδινάλιος Παρολίν χαρακτήρισε «περίεργες» τις επιθέσεις Τραμπ στον πάπα Λέοντα ΙΔ΄ για το Ιράν. Απέφυγε να κάνει περαιτέρω σχόλια, ενώ αύριο ο πάπας θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Ρούμπιο στο Βατικανό.
Γκιτάνας Ναουσέντα πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λιθουανία ζητά τα αμερικανικά στρατεύματα να μείνουν στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκίτανας Ναουσέντα, τόνισε πως η χώρα του ελπίζει οι αμερικανικές δυνάμεις που αποχωρούν από τη Γερμανία να παραμείνουν στην Ευρώπη και δήλωσε έτοιμος να φιλοξενήσει περισσότερους Αμερικανούς στρατιώτες.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εξετάζει την αμερικανική πρόταση για τερματισμό του πολέμου

Το Ιράν εξακολουθεί να εξετάζει την αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου και θα ανακοινώσει τη θέση του μέσω του Πακιστάν, που λειτουργεί ως διαμεσολαβητής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ.