ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
twitter
Φωτο: Shutterstock

Ρωσία εναντίον Twitter με «φόντο» την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι

Η σημερινή κίνηση των ρωσικών αρχών έρχεται εν μέσω των εντεινόμενων προσπαθειών της Μόσχας να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή στις αμερικανικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης .

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή για το Ίντερνετ και τα μέσα ενημέρωσης, η Roskomnadzor, ανακοίνωσε σήμερα ότι περιορίζει τη χρήση του Twitter επιβραδύνοντας την ταχύτητά του, καθώς κατηγορεί αυτή την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ότι απέτυχε επανειλημμένα να αφαιρέσει από τον ιστότοπό της απαγορευμένο περιεχόμενο.

Η Roskomnadzor απείλησε να μπλοκάρει εντελώς την υπηρεσία και δήλωσε ότι σήμερα υπάρχουν σ' αυτήν περισσότερες από 3.000 αναρτήσεις με παράνομο περιεχόμενο.

Το Twitter, όπως και άλλα αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιείται ευρέως μέσα στη Ρωσία από συμμάχους του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, η φυλάκιση του οποίου τον περασμένο μήνα προκάλεσε πανεθνικές διαμαρτυρίες.

«Η επιβράδυνση θα εφαρμοσθεί στο 100% των κινητών συσκευών και στο 50% των μη κινητών συσκευών», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε δήλωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της.

«Αν το Twitter συνεχίσει να αγνοεί τις απαιτήσεις του νόμου, τα μέτρα επιβολής θα συνεχισθούν όπως προβλέπεται από τον κανονισμό και μπορεί να φθάσουν μέχρι τον αποκλεισμό», συνεχίζει η Roskomnadzor.

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για να σχολιάσει.

Η σημερινή κίνηση των ρωσικών αρχών έρχεται εν μέσω των εντεινόμενων προσπαθειών της Μόσχας να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή στις αμερικανικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και της απογοήτευσης γι' αυτό που οι αρχές θεωρούν αποτυχία των εν λόγω μέσων να συμμορφωθούν με τη ρωσική νομοθεσία

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Παρατείνει την τιμωρητική επιβράδυνση του Twitter έως 15 Μαΐου

Νέα παράταση όσον αφορά την επιβράδυνση της ταχύτητας του Twitter ανακοίνωσε η Ρωσία, μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες σχετικά την ανάγκη διαγραφής απαγορευμένου περιεχομένου.