ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
twitter
Φωτο: Shutterstock

Απειλεί να κλείσει το Twitter η Ρωσία επειδή αρνήθηκε λογοκρισία

Η Ρωσία την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι επιβραδύνει την ταχύτητα του Twitter ως αντίποινα επειδή δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη να απομακρύνει απαγορευμένο περιεχόμενο.

Η Ρωσία θα μπλοκάρει το Twitter σε ένα μήνα, αν ο γίγαντας αυτός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν απομακρύνει απαγορευμένο περιεχόμενο, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο σχετική δήλωση του επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής επικοινωνιών Roskomnadzor Βαντίμ Σουμπότιν.

«Δώσαμε ένα μήνα και θα παρατηρούμε την αντίδραση της εταιρείας Twitter στο ζήτημα της απομάκρυνσης απαγορευμένου περιεχομένου. Μετά, ανάλογα με το πως θα ενεργήσει η διεύθυνση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, θα ληφθούν οι αποφάσεις», δήλωσε ο Σουμπότιν, προσθέτοντας ότι, «εάν το Twitter δεν εφαρμόσει τις απαιτήσεις της Roskomnadzor, τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, θα εξετάσουμε αντίστοιχα το ζήτημα του πλήρους αποκλεισμού του μέσου στην επικράτεια της Ρωσίας».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι, αν η εταιρεία εκπληρώσει τις απαιτήσεις αυτές, οι περιορισμοί θα αρθούν. Παράλληλα η Roskomnadzor δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα και σε άλλες πλατφόρμες στην περίπτωση που παραβιάζουν την ρωσική νομοθεσία και δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της.

Η «επιβράδυνση» των εν λόγω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ο πλήρης αποκλεισμός τους είναι τα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν, στην περίπτωση μη τήρησης της ρωσικής νομοθεσίας, δήλωσε ο Σουμπότιν, υπενθυμίζοντας τις δικαστικές διενέξεις για την επιβολή προστίμων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, YouTube και Instagram. Η Roskomnadzor, είπε, προς το παρόν δεν είχε καμία απάντηση εκ μέρους της εταιρείας Twitter μετά την ανακοίνωση.

Η Ρωσία την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι επιβραδύνει την ταχύτητα του Twitter ως αντίποινα επειδή δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη να απομακρύνει απαγορευμένο περιεχόμενο. Τώρα απειλεί ευθέως να μπλοκάρει την αμερικανική αυτή πλατφόρμα, κλιμακώνοντας την διένεξη μεταξύ της Μόσχας και των αμερικανικών εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.ση της ρυθμιστικής αρχής να μπλοκάρει πλήρως σ’ έναν μήνα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με την υπόδειξη να απομακρύνει απαγορευμένο περιεχόμενο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Παρατείνει την τιμωρητική επιβράδυνση του Twitter έως 15 Μαΐου

Νέα παράταση όσον αφορά την επιβράδυνση της ταχύτητας του Twitter ανακοίνωσε η Ρωσία, μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες σχετικά την ανάγκη διαγραφής απαγορευμένου περιεχομένου.
russia, police, navalny
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ολοκληρώνεται η τριήμερη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών

Η ψηφοφορία διεξάγεται σε τρεις ημέρες, απόφαση η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, ελήφθη για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, αλλά, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, αυξάνει τις ευκαιρίες για νοθεία.